NEoMAMMUT Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 NEoMAMMUT - Jak zrobiles ze tak wyglada moj komputer? i reszta masz moze chociaz nazyw programow z maly opisem ktory co robi? dzieki i pozdrawiam Jesli chodzi o brak ikon to przygotowalem sobie przezroczysta ikonke w png, nastepnie zaladowalem taka ikonke jakims porgramem np: tweakicons, toolbar, ktory jest zrobilem sam, a program ktoy go obsluguje to styler toolbar :) Gora: taskbar zrobiony w samurize plus wtyczka tasks.dll Configi rownierz samurize, pozatym tray`a mam w object dock plus. Visual Style zrobilem sam :) Jak chcecie sie czegos wiecej dowiedziec to zapraszam na pimpmydesk.org Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greah Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 nigdy nie przepadałem za jasnymi/perłowymi/białymi pulpitami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 (...) Jak chcecie sie czegos wiecej dowiedziec to zapraszam na pimpmydesk.org Czekałem aż to napiszesz =] Brakuje mi na tym forum tutoriali jak odwalić taki właśnie pulpit jak Ty masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEoMAMMUT Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 nigdy nie przepadałem za jasnymi/perłowymi/białymi pulpitami :) W sumiew to ikony na dole psuja calosc, VS do tapety nie pasi mi zbytnio, ogolnie srednio, ale kto co lubi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 moj nowy wiosenny pulpit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 @ czara : można namiary na tapete oraz na visual style ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Czym można edytować visual style ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 @ czara : można namiary na tapete oraz na visual style ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Szukam jakiś fajnych stylów do Win xp tylko takich bez ad-aware i jakiś syfów. Znacie jakąś dobrą stronke ze stylami (podobną do kde-look.org dla kde), jakąś wolną od spyware itp ? Chodzi mi o jakiś ciemny styl i zeby wyglądem (kszatałtami) nie odbiegał od podstawowych. A i jeszcze jedno: jak dodać do pulpitu coś takiego co by wyświetlało użycie procesora i pamieci i inne takie informacje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Szukam jakiś fajnych stylów do Win xp tylko takich bez ad-aware i jakiś syfów. Znacie jakąś dobrą stronke ze stylami (podobną do kde-look.org dla kde), jakąś wolną od spyware itp ? Chodzi mi o jakiś ciemny styl i zeby wyglądem (kszatałtami) nie odbiegał od podstawowych. 2022222[/snapback] A i jeszcze jedno: jak dodać do pulpitu coś takiego co by wyświetlało użycie procesora i pamieci i inne takie informacje ? www.samurize.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 http://themes.belchfire.net/index.php?dlcategory=1 www.samurize.com A sprawdzona jest ta stronka ? Napewno jakiś syfów nie złapie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEoMAMMUT Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 (edytowane) Czym można edytować visual style ?? http://www.tgtsoft.com/ --> program StyleBuilder Edytowane 17 Marca 2006 przez NEoMAMMUT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 http://www.tgtsoft.com/ --> program SkinStudioJuz też to znalazłem, ale wielkie dzięki. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEoMAMMUT Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Ale chodzilo mi o stylebuldera, bo skin studio jest pod WB (www.stardock.com), a stylebulder pod VisualStyle (StyleXP) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z@buza Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 (edytowane) Witam Posiadam obecnie Astona chcialbym dodac do swojego pulpitu " kalendarz" mam wtyczke - "elf_calendar" niestety kiedy ja wlanczam robi sie cos takiego --> http://img76.imageshack.us/my.php?image=kalendarz6st.jpg . Jak mam to zmienic?..zeby wygladalo to na kalendarz :) . Pozdrawiam Edytowane 17 Marca 2006 przez Z@buza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoY61 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Prosze o pomoc probuje juz od kilku godzin i mam juz dosc (szukalem na forum) chce miec jakis inny styl w winie bez uzycia xpstyle i windowblinds instalowalem patche i jeden i drugi(sp2) i jak sciagam jakis gotowy styl przewaznie z rozszezeniem msstyle albo exeki, uruchamiam to i wszystko sie zmienia oprocz paskow narzedzi, startu i okien..jak daje na to to wyskakuje tam gdzie sie zmienia okna do wyboru tylko klasyczny i nowy styl xp.. czym to mam zrobic zeby zmienic ten start i reszte..:/ widzialem takie pytanie tu ale nie bylo odpowiedzi.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 moj desktop v.1.0 alpha ;) z zalozenia mial byc dosc minimalistyczny i ladniejszy od standardowego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fa!th Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 faith desktop v1.a ocencie :} cfg do samurize mojego autorstwa, wiem ze moze jest troche ubogie :} ale samurize uzywam od tygodnia :} wiec chyba conf calkiem dobry jak poczatek :} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Prosze o pomoc probuje juz od kilku godzin i mam juz dosc (szukalem na forum) chce miec jakis inny styl w winie bez uzycia xpstyle i windowblinds instalowalem patche i jeden i drugi(sp2) i jak sciagam jakis gotowy styl przewaznie z rozszezeniem msstyle albo exeki, uruchamiam to i wszystko sie zmienia oprocz paskow narzedzi, startu i okien..jak daje na to to wyskakuje tam gdzie sie zmienia okna do wyboru tylko klasyczny i nowy styl xp.. czym to mam zrobic zeby zmienic ten start i reszte..:/ widzialem takie pytanie tu ale nie bylo odpowiedzi.. Musisz spaczować plik uxtheme.dll znajdujący się w katalogu WIDOWS/system32 na googlach poszukaj: albo gotowego spaczowanego pliku uxtheme.dll (są różne wersje do sp1 i sp2) albo poszukaj uxtheme patchera (tak jakoś to się nazywa), potem restart windy i już możesz stosować własne style. A sprawdzona jest ta stronka ? Napewno jakiś syfów nie złapie ?Gdyby strona nie była sprawdzona/bezpieczna to bym jej nie zlinkował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fa!th Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 RoY61 @ http://www.llbbl.com/data/nw_uxpatcher.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoY61 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Hej pisalem wam ze patchowalem juz ten plik..ale poradzilem se w taki sposob ze xpstyle mi to zrobil.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEoMAMMUT Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 022DeviantART Screen === Wall: by me VS: Imprium v1.0 by me Samurize: all by me === Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 jak zrobic swoj wlasny bootscreen? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEoMAMMUT Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 http://www.tgtsoft.com/index.php?show=boot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 (edytowane) Kto wie jak zrobić takie menu start: Te grupy i w ogole takie wypas jest :) Dzięki za odp. ;) Edytowane 22 Marca 2006 przez Rocky998 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 http://www.tgtsoft.com/index.php?show=boottyle ze ja chce zrobic sobie swoj wlasny - w styleXP to chyba niemozliwe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ehek Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 mam ten program, ale nie widze tam opcji zrobienia zakladek Gry, Programy itp.. chodzi mi o cos podobnego, tylko zeby wlasnie mozna bylo rozwijac sobie takie menu.. z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Clean Deskop v1.1 Clean Dirty Style - Smootch Alternative Winamp - ichange x240 Toolbar - Smooth Alternative skin Object Dock - Smooth Alternative Ikony - Minimum Doc XP Wskaźniki - Rainmeter z różnymi skinami ;] Kalendarz - Rainlendar Oceniajcie :) Pozdro PS. Ping na 1 screenie jest niepoprawnie wyświetlany, a wszystko przez Hamachi Oo Dobrze będzie wyświetlany pewnie po reboocie PC ;] Zapodam potem upd screen z normalnym pingiem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Macie jakiś pomysł jak zrobić taki zegar (godzina - duża cyfra, a minuty troche mniejsze i wyżej) jak na screenie? http://www.wrzuc.be/file/2023/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Hmmm nie jestem pewien ale ten zegarek jest chyba zrobiony za pomocą aplikacji, która nazywa się Clock Tray Skins i wybraniu odpowiedniego skin'a na zegarek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...