Gość Wodnik. Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 (edytowane) ad.1 Tam na tym gownie co pokazuje temperature klikasz PPM >> Weather Docklet Settings >> i w polu Enter Zip Code wpisujesz PLXX0030. No i tam dajesz Metric Units Ofc ;] Edytowane 22 Kwietnia 2007 przez Wodnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 ok niedługo się pochwale pulpicikiem :] powoli kończę wymóżdżac efekt końcowy :] (nic wielkiego to nie będzie ;p only xp + objectdock plus :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 (edytowane) Ubuntu 7.04 Feisty Fawn Edytowane 24 Kwietnia 2007 przez andrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 (edytowane) to ja przedstawie moj :) ocencie :D (otworzcie wszystkie screeny nie tylko 1 z brzegu) Win XP PRO SP2 P4 HT 3.0Ghz 1gb ramu na dualu geforce 6600 gt screeny pomniejszone wiec troche slaba jakosc (oryginalnie bylo 1400x900) zwykly widok :) skorka Zune moje 4 wirtualne pulpity kazdy z inna tapeta :P ala cube z linuxa (moge obracac 4 wirtualne pulpity w postaci kostki. Do linuxowskiej sie nie ima ale dla mnie wystarcza az za nadto pozatym to beta jak sie chlopaki przyloza to kto wie co z tego bedzie w przyszlosci) miniaturka progsow na pasku ala vista i linux (chyba...) dock u samej gory dopasowany rozmiarem tak zeby nie przeszkadzal w wpisywaniu adresow :D przydatny bajer :P (tutaj takie powiekszone bo kursorem najechalem :D) i na koniec troche statystyk biorac po uwage multum programow jakie mi sie laduja przy starcie (i nie mam na mysli wirtualnego pulpitu podgladu na pasku i docka) calkiem niezle osiagi i nie zauwazam aby cokolwiek mi zwolnilo :) tak wiec normalnie przy takim naladowaniu wliczajac antyvira itp mam 8% uzycie cpu z 502 mb na pliku stronicowania (po wylaczeniu vira itp zostawiajac same tweaki bylo by z ok 300) i zajete 300mb ramu z 1 gb ( tak samo po wylaczeniu progsow bylo by pewnie z 150-200mb) Jak ktos chce podobny to do stworzenia tego pulpitu uzylem: skorki Zune Yom'd 3D Y'z dock TaskBarEx W procesach dla gorliwych: YzDock.exe 7 248 K Yodm3D.exe 7 924 K (tu sie wacha czasami moze dojsc do 19 *** K ale to i tak mniej niz winamp) TaskbarEx.exe 6 828 K (moze skakac mi wiecej niz 7 000 K nie bierze) tyle :P czekam na opinie Edytowane 24 Kwietnia 2007 przez MantisGhost Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 @MantisGhost z tego wszystkiego podobaja mi sie te pulpity a'la linuks... najbardziej razi w oczy ta cala masa ikon/skrotow na pulpicie - dla mnie nie do przyjecia, skorka imo zbyt standartowa tyle na pierwszy rzut oka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 jak dla mnie ikonek jest malo pozatym ja widze to nie w pomniejszeniu tylko realnie i uwiez na 1440x900 te ikonki wogole nie przeszkadzaja ale to kwestia gustu. Skorka moze pospolita ale ja lubie czarny kolor za to nie lubie jakis dziwow ala tecza chyba wroce jednak do oryinalnego niebieskiego co jak co ale na innych skorach jakos tak obco mi sie pracuje :) pozatym glownie stawiam na funkcjonalnosc i szybkosc jak widzisz programiki malo pamieci zrzeraja i oto mi wlasnie chodzilo nie preferuje programow typu windows blinds ktore sa porzeraczami zasobow :P P.S. co do ikonek jezeli na twoim pulpicie ci przeszkadzaja to mozesz uzyc kilku dockow albo programiku ktory rozmieszka je jako przezroczyste zakladki niepamietam nazwy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 (edytowane) Troszke pozmienialem :) 1. Klik! 2. Klik! ---EDIT--- Lepiej? 3. Klik! Edytowane 3 Maja 2007 przez Piter6576 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Piter6576 napisał(a): Troszke pozmienialem :) 1. Klik! 2. Klik! ja bym jeszcze pozbyl sie z pulpitu "moj komputer" i "moje dokumenty". "kosz" tez bym wywalil albo przynajmniej zmienil ikone np na taka: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinz90 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Ja też się pochwalę: ikonki tango + areao4 + moja konfiguracja foobara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 (edytowane) Skoro wszyscy się chwalą, to ja też. Takie tam clean desktop + Thalos (szkoda, że nie ma biało-szarego) + foobie 0.9.4.3 na PanelsUI. :wink: Może ktoś poleci mi jakiś jasny, ładny styl tematu, tak aby bardziej się komponował? EDIT: wersja v2 :wink: z zainstalowanym Vista Transformation Pack'iem 6.0, SideBarem, oraz Glass2k. Edytowane 5 Maja 2007 przez Evil One Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoNr2d15 Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 http://img183.imageshack.us/my.php?image=beztytu322unf9.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak07 Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Gdzie moge znalezc ikony z Visty.Wiem ze google jest od tego ale jakos nie potrafie sobie znalezc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Vista Icons Pack v2.1 Pierwszy wynik z Googli :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak07 Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 (edytowane) Dziekuje Edytowane 7 Maja 2007 przez zwierzak07 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 (edytowane) Nie bijcie, ale jak zainstalować ikony z Visty? Miałem kiedyś Object Dock'a ale się kaszanił strasznie i nie mogłem za cholerę nic ustawić w nim :mur: Zainstalowałem Vista Icons Pack v2.1, wysypał mi się błąd, coś z idlist: Dałem na wyszukaj, pliku nie znalazło. System przeskanowałem Spybotem, CCleanerem, Nod32, Adaware. Nic nie znalazł, wirusów, spyware itp brak te niby błędy CCleanerem naprawiłem. W rejestrze był poprawny wpis idlist, sprawdziłem. Sam już nie wiem, format? Po resie ikony chodzą, ale po jakimś czasie się resetują o_O. Edytowane 8 Maja 2007 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Piter6576 napisał(a): Troszke pozmienialem :) 1. Klik! 2. Klik! ---EDIT--- Lepiej? 3. Klik! Ladnie. Jakiej skory uzywasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Martinii napisał(a): Ladnie. Jakiej skory uzywasz? To jest Vista Inspirat 1.01 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 A jak to wplywa na wydajnosc systemu? Nie zamula? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyrko Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Ja mam pytanie co do strony wallpaperstock.com Klikam tam na rodzaj tapet 1280x1024 a sciaga mi w 1280x960 Ta strona to chyba najlpesza kopalnia tapet w sieci, a nie chce mi sie przerabiac wszystkich fotek na swoja rozdzielczosc. Mozna cos na to zaradzic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 (edytowane) U mnie jest to samo, chyba nic nie można na to zaradzić. EDIT Trochę się pobawiłem i wymodziłem takie cuś: Edytowane 31 Maja 2007 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Nie czytam tematu na bierząco wiec nie bijcie :<. Otóż szukam programu który mi umożliwi takie efekty na puplicie jak XGL na linuxach (compiz,beryl - efekty typu cube itp). To co znalazłem to tylko WindowFX ale to syf. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 http://chsalmon.club.fr/index.php?en/Download#Yodm3D http://chsalmon.club.fr/index.php?en/Visual-tooltip-about http://www.toyd.org/?id=12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Yodm'a tez znam. Ale te 2 inne linki to jest to o co mi biega :P. Wielkie dzieki. EDIT skasowałem ten post i napisałem jeszcze raz aby był widoczny ;]. Skoro juz posta napisałem to mam jeszcze pytanie: jak zmienić ikony danej grupy np tylko folderów albo ikony plików txt ? Tzn czy da sie bez zadnego programu wymienić ikony zwykłych folderów (nie wymieniając ich każdą z osobna tylko przy zmianie na jednym folderze można było by to zastosować do wszystkich tego typu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Opcje folderów>typy plików Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 (edytowane) Co do ikon to je zmieniam dla Folder Plików ale ich nie widać. Tzn widać tez stare chociaż na obrazku obok folder plików mam juz nową ikone :|. Kurcze wywaliłem tamtego posta bo zrobiłem sobie kritikala. Otóz teraz jak otwieram folder to wyświetla mi wyszukaj zamiast otworzyć go normalnie :|. Przez przypadek ustawiłem find jako domyslną opcje ale teraz nie moge tego zmienić :?. Jak przywrócić to do normy ? Daje skrina bo nie każdy może wiedzieć o co mi chodzi. Kolejny EDIT :E Ok miałem farta ze zapomniałem wyłaczyć przywracanie systemu... Przywrociłem sobie system i było wszystko git. CHciałem zmienic teraz tylko ikone Folderu plików. Wiec ją zmnieniam. I co sie okazało ? Raz ze ikony sie nie zmieniły a dwa to to ze znów mam wyszkiwanie zamias otwóż :blink: :|. Kurde tak trudno sie ikony zmienia... Edytowane 2 Czerwca 2007 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wapniaczek Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 phranzee napisał(a): chodzi ci o litestep i kilka ikonek z normalnego pulpitu ? bo niezabardzo rozumiem :Pnie no co ty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 (edytowane) Sami oceńcie, czy aero czy nawet luna są komukolwiek potrzebne? Najlepsze, że z wszystkimi tymi śmieciami w tym gg i firewall mam zawalone tylko 150MB ram na starcie :D XPek styl klasyczny kolorki i tapeta własnej produkcji + madotate + desktop sidebar Edytowane 8 Czerwca 2007 przez M4TEUSZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 W załącznikach moj pulpit ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 (edytowane) dawno tu nie zagladalem ale widze, ze temacik wciaz zywy, ja w sumie jak zrobilem pulpit ze dwa lata temu tak sie go trzymam, bo i mi sie podoba i jest wygodny, wszystko pod reka i juz na pamiec lapie co potrzebuje no ale chyba czas troche zaaktualizowac :) Edytowane 18 Czerwca 2007 przez chris_gd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Win XP SP2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...