Mardok Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 (edytowane) Proszę bardzo: http://da-nadda.deviantart.com/art/reMix-s...rsion-101177829 ;). Podziękował :razz: EDIT: Moja wariacja na temat ;) Edytowane 10 Listopada 2008 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RazorBMW Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 A co tam, pokażę swój marny pulpit :P Hmmm... gdzie by tu umieścić dolny paseczek z ObjectDocka, żeby nie przeszkadzał zbytnio? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 ... Hmmm... gdzie by tu umieścić dolny paseczek z ObjectDocka, żeby nie przeszkadzał zbytnio? Moim zdaniem po prawej wydaje się być chyba "najmniej przeszkadzającym miejscem" gdyż daleko od menu programów i klawiszy belki systemowej (min/max/close). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 (edytowane) Mardok można prosić o namiary na twoją kompozycje?(czy jak tam to się zwie) Ogólnie chodzi mi o wygląd Okien ;] Zainstalowałem Rocket i Object Dock. Rocket na górze, Object z prawej, tylko jeszcze wypadało by zmienić resztę okien, bo sam pulpit to nie wszystko... Edytowane 10 Listopada 2008 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 Mardok można prosić o namiary na twoją kompozycje?(czy jak tam to się zwie) Ogólnie chodzi mi o wygląd Okien ;] ... Łapaj : http://nevezen.deviantart.com/art/Bandit-82888660 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 dopiero po przesiadce z xp na viste tak wiec jestem w trakcie moddingu (musze jeszcze skonfigurowac configi od mardoka do samurize i je odpicowac na swoj sposob :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Dzięki :) Na razie coś takiego. Muszę jeszcze zobaczyć co da się zrobić i to wprowadzić w życie, także to chyba są dopiero pierwsze podchody ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Widzę że wszyscy "szalejemy" na tej samej tapecie :P Korzystając z wolnego czasu jaki daje nam 11 listopada u siebie dopieściłem w końcu wygląd folderów oraz lekko zmodyfikowałem skin do WinAmp'a aby kolorystycznie pasowało reszty, dodatkowo poprawiłem kolory menu na pasku. Efekt końcowy prezentuje się następująco: No powoli zbliżam się do wersji finalnej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Dobra jest ;) Teraz pytanie o przezroczystość... czyli how to? :P Yzshadow coś słabo się u mnie sprawdza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Dobra jest ;) Teraz pytanie o przezroczystość... czyli how to? :P Yzshadow coś słabo się u mnie sprawdza. Hym no bo Y'z Shadow jest do przeźroczystych okien typu PopUp czyli np. prawym na pulpit a domyślam się iż tobie chodzi o Pasek zadań. Ja tam swojego paska "podziurawiłem" za pomocą True Launch Bar bo ma fajne menu które można do woli modyfikować ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studenc1k Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Mardok, mam pytanie o Samurize. Czy wygląd configu (czyli to, co widzimy na tapecie) można zmniejszyć o np. 5% jednym/dwoma kliknięciami? Chodzi mi o to, że chciałbym hurtowo zmienić rozmiar wszystkich elementów w configu, bez potrzeby klikania na każdą pozycję i ręczne zmienianie jej parametrów, pozycji, etc. Coś w stylu select all -> resize :) Mam nadzieje, że rozumiesz o co mi chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Mardok, mam pytanie o Samurize. Czy wygląd configu (czyli to, co widzimy na tapecie) można zmniejszyć o np. 5% jednym/dwoma kliknięciami? Chodzi mi o to, że chciałbym hurtowo zmienić rozmiar wszystkich elementów w configu, bez potrzeby klikania na każdą pozycję i ręczne zmienianie jej parametrów, pozycji, etc. Coś w stylu select all -> resize :) Mam nadzieje, że rozumiesz o co mi chodzi. Hym... możesz zrobić tak zaznaczasz wszystko co chcesz zmniejszyć w edytorze konfiguracji i z wciśniętym klawiszem SHIFT lecisz strzałkami w lewo i w górę aż elementy będą miały pożądany rozmiar. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studenc1k Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Hym... możesz zrobić tak zaznaczasz wszystko co chcesz zmniejszyć w edytorze konfiguracji i z wciśniętym klawiszem SHIFT lecisz strzałkami w lewo i w górę aż elementy będą miały pożądany rozmiar.No prawie prawie. Szkoda, że czcionka nie zmienia swojego rozmiaru :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 (edytowane) Jak by ktoś był zainteresowany prostym małym Gadgetem kolorystycznie pasującym do "naszej nowej tapety" oto Launcher ;) Download EDIT: W pełni konfigurowalna wersja za pomocą pliku launch.ini, brak jakichkolwiek zabezpieczeń jak ktoś popisze jakieś głupoty w tym ini tak więc radzę uważać :P Edytowane 12 Listopada 2008 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil9445 Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 (edytowane) Siemka. Poszukuję dodatku na XP'eka, gdzie będzie się wyświetlało ile mam pojemności na dysku i ile jest zajęte i programu który też się wyświetla na pulpicie, a na nim jest temperatura moich podzespołów :) Edytowane 12 Listopada 2008 przez kamil9445 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SebaSonido Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Panele Mardok'a + Everest ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil9445 Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Możesz podać link do tych programów?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SebaSonido Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Panele znajdziesz w tym temacie, a Everest zassaj z netu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Siemka. Poszukuję dodatku na XP'eka, gdzie będzie się wyświetlało ile mam pojemności na dysku i ile jest zajęteMożesz też sprawdzić Rainmeter z odpowiednim skinem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 (edytowane) default :wink: Edytowane 14 Listopada 2008 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 poszukuje programu do zmiany tapet ktory pozwoli mi ustawic czas co ile tapeta bedzie sie zmieniac oraz wybrac folder z docelowymi zdjeciami, os - vista dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 http://www.tylkoprogramy.pl/any,wallpaper.php Pierwszy wynik z :google: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 (edytowane) default :wink: [ig]http://img513.imageshack.us/img513/4429/beztytuuiu4.th.jpg[/img]http://img513.imageshack.us/images/thpix.gif Proszę o link do tapety ;] Edytowane 20 Listopada 2008 przez poca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cavior Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 A ja bym prosil o styl ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lowermann Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 Nie chwaląc się :lol2: , ale... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marminho Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Mam pytanie - jak zrobić tak jak ma JROX czyli część paska u góry, część po boku? Czy to po prostu dwa różne programy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Rocketdock i Objectdock :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marminho Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 (edytowane) Aha OK, następne pytanie :lol2: więc jak używam programu Stack Docklet to jak zrobię sobie coś z tym, wszystko ładnie, restartuje kompa i nie zapisuje się mu ścieżka i ikonka do tego. :sad: To bardzo uciążliwe by było ciągle od nowa to robić więc może jakieś pomysły? Przy okazji da się w Viscie dać do Stack Dockletu folder Gry ten Windowsowski? Jaka jest do niego ścieżka? Edytowane 9 Grudnia 2008 przez marminho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 Nie wiem, czy to dobry temat, ale lepszego chyba nie znajde ;) znacie moze, jakis program tworzenie/edycja loginsow/bootscreenow pod xp? na googlu nic konkretnego nie moge znaleźć, a przeciez skads sie to bierze na themexp.org przykladowo. bota sobie znalazlem ciekawego, ale loginsow niema, musial bym sobie cos wydlubac sam :), ale nie ma czym hehe, poradzcie cos. a tak przy okazji ja sie pochwale swoim pulpitem czy mógłbyś udostępnić gdzieś tą tapetę? Bardzo mi się podoba:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 (edytowane) Sam pulpit: Foobar i konnekt: Oba jako portable, dziala bez instalki z wszystkimi dodatkami. Nie ma nic gorszego niz instalacja nowego konnekta i przypominanie sobie ktora wtyczka co robila :( Ogolnie podobaja mi sie rozwiazania typu "clean desktop club", ale jezeli system ma byc bardziej funkcjonalny i nie jest tylko przegladarka www i playerem muzyki/filmow, to rezygnacja z ikon jest wg mnie marnotrawstwem. Bawilem sie wczesniej jeszcze rainmeterem, mozna poustawiac dosc fajnie wygladajace histogramy downloadu, jakies info systemowe, ale generalnie sie to z czasem coraz mniej przydaje, dodatkowy smiec w trayu, no i sa problemy z niektorymi aplikacjami direct3d odpalanymi w oknie (migaja na nich boxy z rainmetera w tle). Dlatego sobie podarowalem. Edytowane 25 Grudnia 2008 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...