Skocz do zawartości
wiech

HuntKey HK450

Rekomendowane odpowiedzi

o ile kojarze to Hunt Keye są lepsiejsze od chiefteców

polecam Ten model

poza tym mi ten z allegro wygląda na Enlajta a nie huntkeja  :?

Myslisz sie.Ten HK400W z 4max'a ma wydajnosc pradowa na poziomie Chieftec'a 360W.Wiem bo sam zamierzalem go kupic :D

Byl nawet post na temat tego huntkey'a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze i fajny ale nie za taka kase.Za ok.270zl mozesz kupic Chieftec'a 420W z www.chieftec.pl .Tansze i napewno lepsze rozwiazanie

chiftec kosztuje 309zł

uuu no to zdrozaly.Ja placilem 275zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydajność prądowa nie jest najważniejsza, równie dobrze załatwie sobie codegena 1000 Watt i bedzie miał najlepsza wydajność prądową, ale co mi z tego

a no to z tego ze Chieftec wytrzymuje obciazenia 417W ,a ten HK400 ok.350W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi mi o stabilność pracy, stabilność napięć, głośność pracy, dla mnie to jest najważniejsze, a nie cyferki, które przy wartościach tego rzędu i tak schodzą na drugie miejsce za stabilnością

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi mi o stabilność pracy, stabilność napięć, głośność pracy, dla mnie to jest najważniejsze, a nie cyferki, które przy wartościach tego rzędu i tak schodzą na drugie miejsce za stabilnością

a dla mnie cyferki sa rownie wazne jak cisza.Wole miec stabilny sprzet a troszke slychalny,niz bezglosny i rzucajacy BSOD'ami na lewo i prawo.Wszystko zalezy od posiadanego sprzetu.Mialem Chieftec'a 360W przez kilka dni w kompie(dokladnie 2),ktory jest porownywalny z HK400W i byly czasami jaja z napedami itd. przy fsb240.Z moim obecnym zasilaczykiem wszystko gra.

ale powiedz mi prosze gdzies Ty znalazl takie rewelacje ,ze HuntKey robi lepsze zasilki od Sirtec'a :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nigdzie nie czytałem tylko sprawdzałem, apropos cyferek to ja mam Enlighta 300 Watt i działa mi to co w podpisie bez problemu, przy lepszym chłodzeniu, tudzież w zime procek działa spoko na 12x200 czyli 2400 MHz, więc chyba ta trzysetka jest wystarczająca

ps. ja sie nie przyczepiam do chiefteca, tylko poprostu uważam że huntkeje są lepsze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nigdzie nie czytałem tylko sprawdzałem, apropos cyferek to ja mam Enlighta 300 Watt i działa mi to co w podpisie bez problemu, przy lepszym chłodzeniu, tudzież w zime procek działa spoko na 12x200 czyli 2400 MHz, więc chyba ta trzysetka jest wystarczająca

ps. ja sie nie przyczepiam do chiefteca, tylko poprostu uważam że huntkeje są lepsze

no OK,ja tu wcale nie mowie ze Chieftec jest najlepszy,ale napewno lepszy od HuntKey'a.Malem swojego czasu wiele zasilaczykow i wycodzi n to ,ze Chieftec ile ma napisane na naklejce tyle wytrzymuje,a z HK juz nie jest tak rozowo.

Jesli chodzi Ci sprzecik stabilnie na Twoim zasilaczyku to super,ale wez pod uwage ze na innej maszynie juz nie musi.Jesli dalbys Vcore na 2V,Vmem na 3V kupe sprzetu i jeszcze fsb powyzej 230 to watpie czy sprzet by chodzil stabilnie

Moim zdanie jak chce sie kupic dobry zasilaczyk to nalezy brac pod uwage Enermax'a,Antec'a i wlasnie Sirtec'a ktory jest z tej trojeczki zdecydowanie najtanszy.HuntKey za 365zl nie jest dobrym rozwiazaniem cena/jakosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a dla mnie cyferki sa rownie wazne jak cisza.Wole miec stabilny sprzet a troszke slychalny,niz bezglosny i rzucajacy BSOD'ami na lewo i prawo.Wszystko zalezy od posiadanego sprzetu.Mialem Chieftec'a 360W przez kilka dni w kompie(dokladnie 2),ktory jest porownywalny z HK400W i byly czasami jaja z napedami itd. przy fsb240.Z moim obecnym zasilaczykiem wszystko gra.

ale powiedz mi prosze gdzies Ty znalazl takie rewelacje ,ze HuntKey robi lepsze zasilki od Sirtec'a :?:

i dalej nic nie wiem o tym zasilaczu 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

akurat ten chieftec za 282 nie ma aktywnego pfc, a to chyba wiele znaczy

w polsce sa dostepne Chieftec'i 420W tylko z aktywnym PFC (model 302 DF)

tak przynajmniej twierdza na www.chieftec.pl ja placile za mojego 275zl i aktywne PFC ma :!:

ale nawet jesli mialby wywalic na tego chiefteca i te 300zl to i tak jest to lepsze wyjscie niz 360zl za huntkey'a ,no ludzie nie robmy sobie jaj :?

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=480585#480585

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta zasiłka była robiona specjalnie na zamówienie przez HuntKey'a :arrow: i jest tylko jedna taka zasiłka na świecie :lol: nawet ją widziałem, bez problemu śmiga z Athlonem 2000+ podkręconym na 2400Mhz 8O...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasiłkę tą już mam ja i rzeczywiście jest zajefajna, z nocnych testów zapamiętałem na razie napięcie dla 12+ równe 12,05 :o i naprawdę ma nr seryjny 000001 :!: a chłodzi ją wentyl AC TC1 z dioda termiczną, wiec jest bezszelestna 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeeh ,to już jest po prosstu denerwujące. Chieftec 420W jest beż wątpienia lepszy od huntkeya 450W. Ludzie, tu nie ma nad czym dyskutować. Po prostu tak jest i żadne "widzimisię" tego nie zmieni/.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeeh ,to już jest po prosstu denerwujące.  Chieftec 420W jest beż wątpienia lepszy od huntkeya 450W. Ludzie, tu nie ma nad czym dyskutować. Po prostu tak jest i żadne "widzimisię" tego nie zmieni/.

No tak ,ale coniektorym tego nie przetlumaczysz :? ,a sprawa jest przeciez oczywista

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby wszystko było tak oczywiscte to istnienie tego forum nie mialoby sensu ... moze jakies konkrety na poparcie tej lepszosci ? ... nic mnie tak nie wkurza jak twierdzenia typu "mam voodoo 6 wiec jest to najzajefajniejsza karta we wszechswiecie"

Nie mozesz porownywac tego Chieftecka z tym HunkKeyem, gdyz (ten drugi) to egzemplarz robiony na zamowienie z aktywnym PFC i chlodzeniem Arctic Cooling`a - nie ma ich jeszcze w sprzedazy detalicznej wiec siłą rzeczy nie bylo testow porownawczych i NIE MOZNA sobie nim od tak pomiatac ... dalej takie oczywiste ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...