Skocz do zawartości
Tynluktu

Gotowiec do gier

Rekomendowane odpowiedzi

https://www.x-kom.pl/p/681568-desktop-lenovo-ideacentre-gaming-5-i5-10400f-16gb-512-rtx3060.html

https://allegro.pl/oferta/komputer-i5-10400-rtx3060-16gb-ram-1tb-win10-gra-11132162552

https://allegro.pl/oferta/intel-core-i5-11400-6r-12w-rtx3060-1000gb-16gb-11070718938

Czy któryś z tych komputerów opłaca za tą cenę? Jedyne na czym mi zależy to żeby nowe gry się na nim uruchamiały na ustawieniech high/ultra w 1080p i 60 klatkach, da radę?

Tak, wiem że składaki się lepiej opłacają (przynajmniej kiedyś tak było) ale sam nie mam zamiaru zabierać się za coś na czym się nie znam ani też nie mam nikogo kto by go złożył za mnie.

Edytowane przez Tynluktu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem gotowce są nieopłacalne. Dla przykładu spójrz na tego gotowca z x-kom płyta B560 ale nic wiecej o niej nie wiesz. Komputer posiada również 16 GB ramu ale znowu tak samo nic wiecej nie wiesz i się nie dowiesz. Chodzi mi o to, że mogą ci wrzucic tam jakies gówno poprostu żeby miało te 16 GB a reszta nie ma znaczenia. Dlatego lepiej załóż nowego posta i pewnie znajdzie się ktoś kto ci pomoże złożyć jakiegoś kompa. A co do składania go to x-kom oferuje złożenia komputera z dostarczonych części.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam 

każdy kombinuje jak może, jak już nastawiasz się na ofertę z np. alledrogo to popatrz w jakiej formie sprzedawca oferuje gwarancje lub realizacje gwarancji, bo pierwsza oferta z gwarancja 12 miesięcy WTF  ? , co to sprzedawca jest z Ukrainy ? bo tam właśnie oferują gwarancje 12 miesięczną. 

szukaj ofert z osobna gwarancja na każdy podzespół, tak aby była gwarancja producenta, i tak trzeba się przekopać przez ileś ofert... 

CPU- trzy lata 

płyta główna - trzy lata

pamięć ram- często 60 miesięcy lub tzw. wieczysta

zasilacz bida edition 24 miesiące gwarancji, obecnie to kupuje się zasilacze z 60 miesięcy a jest żaden problem kupić z oferowana gwarancja 7-10-12 lat 

karta graficzna - trzy lata lub nawet kiedyś "zotac" oferował do wydań AMP po rejestracji produktu 5 lat.

dysk SSD -często 60 miesięcy

obudowa -  przeważnie 24 miesiące 

no to urwa co to za oferta 12 miesięcy, do bramy a potem się nie znamy ?

dlatego przed zakupem nie zależnie gdzie się zakupi produkt, prosi się sprzedawcę o szczegółowe informacje na temat sprzedawanej jednostki, konkretnie do wszystkiego, producent model na każdy podzespół i chce mieć to wyszczególnione na faktorze, a jak nie chce "supersprzedawca" dać gwarancji producenta naj mniej trzy lata to niech się goni ... i bez łaski .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi