Skocz do zawartości
fmxfenix

Laptop dla architekta w kwocie 3-5 k (ArchiCad)

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie poszukuje laptopa do pracy w programie ArchiCad, praca w 2d oraz 3d (głównie podglądowo na bryły budynków), nie będzie często wykorzystywany do wizualizacji, ponieważ od tego mam PC, ale fajnie jakby jakąś nieskomplikowaną wizualizację uciągnął w dosyć krótkim czasie. Obecnie mam laptopa Acer V3-772G Intel Core i5-4200M, GeForce GT 850M, 8 GB RAM, 17,3 cala dobrze się na nim pracuje i daje jeszcze radę, ale ma już swoje lata.

Co byście polecili w kwocie 3-5 tysięcy jeśli warto dołożyć do górnej granicy, będzie bardzo odczuwalna różnica w takim budżecie, czy lepiej kupić teraz tańszy, a później wymienić za kilka lat? Moje wymagania to w miarę cicha praca, żeby przez te 10 godzin pracy nie oszaleć od szumu laptopa, płynne funkcjonowanie ArchiCada, Windows (ewentualnie później dokupie) oraz zakup na fakturę na firmę, zastanawiam się czy celować w 17,3 cala, który obecnie mam czy jednak nie przesiąść się na 15,6, który będzie tańszy od 17,3 i w lepszej specyfikacji. Raczej skłaniam się do procesorów AMD. Z góry dzięki za pomoc 😖

Edytowane przez fmxfenix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi