SlipknoT1986 Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2021 Zainstalowałem nowe sterowniki nvidia (496.49) do karty graficznej (RTX 2070 S) i temperatura zwiększyła ponad 15C. w stanie spoczynku. Wiem że programiści wprowadzają różne zmiany by podnosić możliwości karty, ale czy aż taka różnica jest normalna? Podczas obciążenia karta po 4 min. miała temperaturę o 2-3C. większą niż wcześniej osiągała po 2-3h użytkowania, dalej te sprawdzałem bo pewnie przekroczyła by 80C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2021 Witam 15 stopni w czasie spoczynku to bardzo duża różnica. aby to zweryfikować to musiał byś , odinstalować cały pakiet sterownika, i zainstalować poprzednia wersje sterownika o ile jeszcze posiadasz instalator, i sprawdzić czy szybkość "wiatraków" , jest taka sama dla obydwu sterowników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlipknoT1986 Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2021 Szybkość wiatraków na karcie ustawiam sam. Gdy odinstalowałem sterowniki, temp. od razu wróciła do normy, problem jednak pozostaje odnośnie najnowszych sterów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2021 A czy karta przechodzi w tryb 2d i zrzuca zegary? Widziałem przypadki, że karta źle współpracowała ze sterownikami w tym sensie, że zegary były cały czas w trybie boost, podczas gdy karta nie była obciążona. To powodowało zwiększoną temperaturę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlipknoT1986 Opublikowano 12 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2021 Nie, nic się niepokojącego nie działo, tylko wyraznie podwyższone temp. po odinstalowaniu, wszystko ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...