kikus Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 1 pyt :Do ilu moze dojsc temperatura maxymalnie athlona 2000 niepodkrecanego ?? i 2 pyt : czy obudowa ma prawo sie strasznie nagrzewac w miejscu gdzie jest procek ?? z gory thx za odpowiedz !! --kikus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 Ad.1 do ilu moze dojsc ? Moze dojsc wysoko az sie spali ! Ad.2 nic mi nie wiadomo o prawach obudow - moze cos w konstytucji napisali ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 ad.1 szukaj !!! ad.2 ma prawo sie nagrzewac ale bez przesady Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 wlasnie a mojha obudowa po 1 h pracy jest goraca jak piecyk !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniu Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 jaki jest ten athlon 0,18 palomino czy 0,13 thoroughbred?bo jeśli to palomino to ja mam ten sam problem grzeje się niemiłosiernie nawet do ponad 60 stopni ale pracuje stabilnie , na jądrze 0,13 mikrona temperatura powinna być dużo niższa max w stresie do ok 50 stopni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 a jak to sprawdzic ?? jak sprawdzic jaki to ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 a jak to sprawdzic ?? jak sprawdzic jaki to ?? zobacz na karcie gwarancyjnej :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 jest tylko athlon 2000 napisane ;/! jak to inaczej sprawdzic ? jakims tweakerem ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 cpu-z, aida32 i inni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 kikus, a moze by wypadalo zamontowac jakies wiatraki w budzie ? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 Chodzi ci o wentylatory w obudowie ? Moze....ale czy to drogie i jak mam to zrobic skoroniemam dziur w obudowie ? :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 Chodzi ci o wentylatory w obudowie ? Moze....ale czy to drogie i jak mam to zrobic skoroniemam dziur w obudowie ? :oops:tak, a info znajdziesz tu ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 maly off toppic : Mnie tez interesuje jaka jest temp bezpieczna athlona tzn przy ilu stopniach sie spali. Sama mialam takie problemy tzn. mialam ponad 90 stopni i sie nie spalil. Na forum nie znalazlam wiec moze ktos da krotka odpowiedz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 wlasnie. mnie tez interesi maxymalna temp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(to)my Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 U mnie temperatura pracy wacha się od 50 do 55 stopni, a po obciążeniu dochodzi do 65. Alarm w biosie mam ustawiony na 70 stopni. Wiem że się grzeje jak cholera, ale mnie mam najmniejszego pojęcia jak obniżyć temperaturę... W budzie mam założone 4 wentylatory odciągające powietrze z budy i nic to nie daje. Na procesorze mam założony wiatrak Cooler Master CP5-7JD1B. ps. komputer pracuje stabilnie, ale martwi mnie trochę ta temperatura... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 Struktury krzemowe ulegaja uszkodzeniu przy temp. ponad 150C i zalezy to tez od czasu trwania takiej temperatury. AMD gwarantuje ze ich procesory beda poprawnie pracowac bodajze przy temp. siegajacych 85C przy standardowym taktowaniu. Kiedys moj stary Athlon T-bird osiagnal 103C i pracowal stabilnie przez okolo 2h po czym sie zawiesil. Nic mu sie nie stalo i smiga w innym kompie do dzis. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(to)my Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 Właśnie zmieniłem pastę z samoprzylepnego czegoś, co było na zakupionym radiatorze na zwykłą srebrna pastę. Temperatura spdała może ze 2 stopnie. Może winę za to ponosi ilość urządzeń zamontowanych u mnnie w kompie... Sam nie wiem. Chyba przestanę o tym myśleć :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniu Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 max temp na amd na jądrze palomino wynosi 90 stopni a na thorougbredzie albo 85 albo też 90 nie pamiętam- dane producenta ,gdzieś tu kiedyś ktoś dawał linka na dane techniczne wszystkich proców i to był jeden z istotniejszych parametrów,ja pytałem o to samo tzn. o temp proca w forum "chłodzenie" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniu Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 o znalazłem : http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=36890 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOMUNA Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 Nie wiem ile może wytrzymać Athlon XP, ale podam Ci parametry pracy Athlonów XP wg producenta. Athlon XP 2000+ na rdzeniu Palomino oraz Thoroughbred 90 stopni max. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_lukash_ Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 moze to troche nie w temacie ale jeden gosciu nieswiadomie przez tydzien katowal swojego durona (teoretyczna wytrzymalosc = 90st.) temperatura 89 stopni i byl 100% stabilny wiec chyba jednak amd nie sciemnia z tymi dopuszczalnymi temperaturami choc napewno takie warunki pracy drastycznie skracaja zywotnosc procesorow... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 to akurat sie zmiescilam :D mialam ok 90 stopni, mam nadzieje ze proc mi posluzy jeszcze. btw a to wszystko przez to ze drucikiem mialam przelaczony wentyl na 5v no i niechcacy kmpel przy monotwoaniu dysku zepsul moja mizerna konstrukcje. Wlaczam kompa pracuje z kilka minut patrze temp ok 90 st :x to sie troche zmartwilam ale. Wracajac do tematu ja mam normalnie 51-52 stopnie a poz uzyciu softcoolera temp spada nawet do 31 stopni. Wiec jesli nie liczysz UD lub Seti zainstaluj sobie softcooler'a najlepiej Vcool. Wedlug mnie najlepszy. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 to akurat sie zmiescilam :D mialam ok 90 stopni, mam nadzieje ze proc mi posluzy jeszcze. btw a to wszystko przez to ze drucikiem mialam przelaczony wentyl na 5v no i niechcacy kmpel przy monotwoaniu dysku zepsul moja mizerna konstrukcje. Wlaczam kompa pracuje z kilka minut patrze temp ok 90 st :x to sie troche zmartwilam ale. Wracajac do tematu ja mam normalnie 51-52 stopnie a poz uzyciu softcoolera temp spada nawet do 31 stopni. Wiec jesli nie liczysz UD lub Seti zainstaluj sobie softcooler'a najlepiej Vcool. Wedlug mnie najlepszy. pozdro No kobita madrze gada :wink: Vcool to bardzo dobry programi,ale niestety jeszcze nie ma konkretnej wersji dla plyt dla nForce2 :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOMUNA Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 to akurat sie zmiescilam :D mialam ok 90 stopni, mam nadzieje ze proc mi posluzy jeszcze. btw a to wszystko przez to ze drucikiem mialam przelaczony wentyl na 5v no i niechcacy kmpel przy monotwoaniu dysku zepsul moja mizerna konstrukcje. Wlaczam kompa pracuje z kilka minut patrze temp ok 90 st :x to sie troche zmartwilam ale. Wracajac do tematu ja mam normalnie 51-52 stopnie a poz uzyciu softcoolera temp spada nawet do 31 stopni. Wiec jesli nie liczysz UD lub Seti zainstaluj sobie softcooler'a najlepiej Vcool. Wedlug mnie najlepszy. pozdro Skąd można go ściagnąć Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 to akurat sie zmiescilam :D mialam ok 90 stopni, mam nadzieje ze proc mi posluzy jeszcze. btw a to wszystko przez to ze drucikiem mialam przelaczony wentyl na 5v no i niechcacy kmpel przy monotwoaniu dysku zepsul moja mizerna konstrukcje. Wlaczam kompa pracuje z kilka minut patrze temp ok 90 st :x to sie troche zmartwilam ale. Wracajac do tematu ja mam normalnie 51-52 stopnie a poz uzyciu softcoolera temp spada nawet do 31 stopni. Wiec jesli nie liczysz UD lub Seti zainstaluj sobie softcooler'a najlepiej Vcool. Wedlug mnie najlepszy. pozdro Skąd można go ściagnąć Pozdrawiam google.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOMUNA Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 OK już mam, tylko jest jeden problem. Nie chce chodzić na XP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 na kazdym procu jest napisana max tmp. ;) ale jak komos doszlo do 90C to lol Kikus: jak nie masz dzior w obudowie ! sciagnij scianki obudowy i zostw szkielet sam ;) ja mam wentyl z tylu i obudowe sciagnieta i jest git ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 :x http://forum.purepc.pl/search.php Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...