krzysiulos Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2021 Witam. Moj obecny monitor ma spokojnie z 7 lat,bez regulacji itd. Na dniach będę miał nowego kompa i5 11400,rtx 3070 itd. szukam wiec monitor.. moje wymagania to 27 cali,1440p, 144hz albo więcej. Monitor służyć będzie do gier,ale większość czasu to oczywiście surfowanie internetu,czasem oglądanie jakichś filmów czy pisanie na komunikatorach itd. W obecnym mialem tak,ze pod kątem jak się patrzylo,z góry,z dołu to byly problemy z kolorami ze zmienialo kolory,albo bylo zbyt ciemno typowy problem matryc TN. Tego bym nie chcial w nowym monitorze. Budzet wiadomo jak najmniej ale tak do 1800 moglbym dać bo to i tak monitor na lata. Z góry dziękuję za propozycje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 18 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2021 To w tej kasie, wybrałbym della na nanoips https://www.x-kom.pl/p/620657-monitor-led-27-dell-s2721dgfa-nanoips-hdr.html Ma dobre kolorki i w porównaniu ze standardowym IPSem, jest szybszą matrycą. Jeśli chcesz, możesz go posadzić na uchwycie, bo jest vesa. Sam w sobie monitorek, ma regulację góra/dół, pivot i tilt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiulos Opublikowano 28 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2021 W dniu 18.11.2021 o 09:48, roar.RAR napisał: To w tej kasie, wybrałbym della na nanoips https://www.x-kom.pl/p/620657-monitor-led-27-dell-s2721dgfa-nanoips-hdr.html Ma dobre kolorki i w porównaniu ze standardowym IPSem, jest szybszą matrycą. Jeśli chcesz, możesz go posadzić na uchwycie, bo jest vesa. Sam w sobie monitorek, ma regulację góra/dół, pivot i tilt. posiadasz go ? bo niby na rtings w opiniach są lepsze niż on ,ale jednak ma duzo fajnych zalet. Tylko niby ma zbyt przejaskrawione kolory - da się to zniwelowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 29 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2021 22 godziny temu, krzysiulos napisał: przejaskrawione kolory - da się to zniwelowac? Na stronach www (w np. Firefox), w przeglądarce obrazów jpg (IrfanView, XnViewMP), przeglądarce filmów (MPC-HC, PotPlayer) da się wyświetlać neutralnie treści. W grach równie z tym bywa, bo nVidia, AMD tą sprawę lekko olewają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiulos Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2021 ale ten nie ma chyba zadnych mozliwych regulacji wysokości i jednak wolałbym coś z gsync bo mam karte rtx 3070 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 8 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2021 W dniu 5.12.2021 o 09:07, krzysiulos napisał: ale ten nie ma chyba zadnych mozliwych regulacji wysokości i jednak wolałbym coś z gsync bo mam karte rtx 3070 gsync/freesync - jeden czort. Mój odyssey ma tylko freesync, a mimo to mam odpalony g-sync w ustawieniach nvidii. Nitro nie ma praktycznie żadnej regulacji. Jest opcja na montaż uchwytu. Są też LG na tych nanoipsach, które mają fabrycznie uchwyt, są droższe. Czasem są na promocjach, choć najczesciej widzę te podstawową wersję. U siebie też nie mam regulacji, ale kupiłem ten uchwyt https://www.x-kom.pl/p/397640-uchwyt-do-monitora-art-l-15gd.html i problem rozwiązany Są też te nowsze LG na 400 nitowych nanoIPSach, ale to już ponad budżet trochę. Ja wiem, że sa lepsze monitory niż te nanoipsy, ale z monitorami to tak jest, że każdy patrzy inaczej. Mnie akurat najbardziej przypasowała ta matryca. Niepotrzebnie poszedłem eksperymentalnie w VA 😄 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...