Ahcos Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 Jak powszechnie wiadomo lacze to poosiada limit 15GB w ciagu miesiaca. Czy spotkal sie ktos moze z tym iz zablokowali mu lacze tj. zmniejszyli do 32kbit jak nie wykorzystal 15gb tylko jakies 3GB. Podczas logowania do serwera multimedi wypisuje mi cykl rozliczeniowy nowy, a limit stary. Od nowego cyklu rozliczeniowego minelo jakies dwa dni a przyslali mi ze sciagnelem juz 21GB co jest raczej niemozliwe gdyz przy laczu 512 jak komputer jest wlaczony przez 2 doby mozna sciagnac gora 10GB. Teraz nie wiem co mam robic lacze potrzebuje do pracy a tu 32kbit czyli 4 kb/s- gorzej niz modem co mam robic pomcyyy!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 Skontaktować się z biurem obsługi klienta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harry3612 Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Nie wiem dokładnie w jaki sposób MM prowadzą statystyki sciągniętych danych na swoich serwerach. Jeśli w oparciu o IP zewnętrzne klienta to istnieje możliwość, że ktoś ściąga sobie na Twoje konto w czasie, kiedy masz wyłączony komputer. Można to wykonać w sieci MM w bardzo prosty sposób. Zapytaj administratora czy w logach serwera DHCP masz zarejestrowany tylko jeden MAC, czy może więcej. Jeśli więcej niż jeden, sprawa jest prosta i sprawca nadużycia zostaje wykryty przaktycznie od ręki bo zostawia swój HFC MAC. Jeśli natomiast rejestrują transfery w oparciu o MAC lub HFC IP modemu, to przawdopodobnie mają przekłamania po stronie serwera. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Nie wiem dokładnie w jaki sposób MM prowadzą statystyki sciągniętych danych na swoich serwerach. Jeśli w oparciu o IP zewnętrzne klienta to istnieje możliwość, że ktoś ściąga sobie na Twoje konto w czasie, kiedy masz wyłączony komputer. Można to wykonać w sieci MM w bardzo prosty sposób. Zapytaj administratora czy w logach serwera DHCP masz zarejestrowany tylko jeden MAC, czy może więcej. Jeśli więcej niż jeden, sprawa jest prosta i sprawca nadużycia zostaje wykryty przaktycznie od ręki bo zostawia swój HFC MAC. Jeśli natomiast rejestrują transfery w oparciu o MAC lub HFC IP modemu, to przawdopodobnie mają przekłamania po stronie serwera. Pozdrawiam Bez wzgledu na to kto sciaga wytlumacz jak na laczu 0,5Mbps mogl w dwie doby sciagnac tyle ile mozna na laczu 1Mbps... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harry3612 Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Można ==> http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=35945 ale nie można o tym pisać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Można ==> http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=35945 ale nie można o tym pisać ;) Ale to chyba nie zmienia faktu braku mozliwosci sciagniecia 21GB na laczu 0,5Mbps w ciagu 2 dob :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harry3612 Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Zapewniam Cię, że można. Nawet w ciągu doby, ale to już troszkę za bardzo off topic :) Wracając do tematu... Jeśli nie jest to pomyłka MM to znaczy, że w sieci jest ktoś kto oszukuje zarówno admina, jak i współużytkowników i trzeba zrobić z nim porządek. Najlepiej poradzi sobie z tym administrator i w sumie to jego problem, a nawet obowiazek. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Zapewniam Cię, że można. Nawet w ciągu doby, ale to już troszkę za bardzo off topic :) Wracając do tematu... Jeśli nie jest to pomyłka MM to znaczy, że w sieci jest ktoś kto oszukuje zarówno admina, jak i współużytkowników i trzeba zrobić z nim porządek. Najlepiej poradzi sobie z tym administrator i w sumie to jego problem, a nawet obowiazek. Pozdrawiam Aby nie zasmiecac pisaniem nie na temat napisz mi na priv jak majac "kanal" 512kbps chcesz sciagnac tyle co na 1024. I zaznaczam nie interesuje mnie tuning modemu bo wtedy niemasz 512 tylko np te 1024 wymagane do sciagniecia okolo 20GB w ciagu 48h :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Od kiedy multimedia ma limit 15gb? na 128 tesh jest limit??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...