Pietryło Opublikowano 18 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2021 Witam, sprawa ma się tak, że padł mi dysk twardy więc postanowiłem kopić nowy, ale ssd. Mam goodram cx400 na którym jest system. Reszta konfiguracji to i7 4790k, geforce 970gtx, 16 gb ramu i Msi z97 gaming 5. Myślałem nawet od dysku na M.2 np tym https://www.morele.net/dysk-ssd-kingston-a2000-500-gb-m-2-2280-pci-e-x4-gen3-nvme-sa2000m8-500g-5939304/, ale czy moja płyta to obsłuży? Ewentualnie jaki inny tego typu dysk? Czy będzie to lepsze rozwiązanie niż zwykły ssd? A może po prostu kopić zwykły? Interesuje mnie pojemność 500GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 19 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2021 Różnice między NVMe, a SATA, poczujesz tylko i wyłącznie, kiedy pracujesz na plikach. W codziennym użytkowaniu, czy też grach - kompletnie nie. Nieco taniej, masz lepszego Kingstona i w sumie tańszego - KC2500 https://www.x-kom.pl/p/563132-dysk-ssd-kingston-500gb-m2-pcie-nvme-kc2500.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietryło Opublikowano 20 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2021 Na jednym dysku po prostu system i gry z gog a na drugim tapety zdjęcia i gry z steam. Jakieś więkrze pliki jak np. instalki z gog i tak mam na zewnętrznym. A jak z tym dyskiem na NVMe? Gdzieś czytałem, że dwa pierwsze porty na SATA się wyłączają, że się przegrzewają dyski? Może faktycznie kupić zwykły SATA? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxe Opublikowano 20 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2021 8 minut temu, Pietryło napisał: Gdzieś czytałem, że dwa pierwsze porty na SATA się wyłączają ze strony producenta * The SATA5 and SATA6 ports will be unavailable when installing a module in the M.2 port. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietryło Opublikowano 23 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2021 Czyli ogólnie za dużego znaczenia nie ma to na jakie wejście dysk kupię? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...