lordimperator Opublikowano 22 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2021 Cześć Proszę was o poradę w doborze nowej platformy. Budżet to ok 2000PLN mogę coś dorzucić jeśli warto bo prawdopodobnie komputer będzie mi służył długie lata. (Obecny ma już 8 Lat) Komputer będzie wykorzystywany do internetu, amatorskiego modelowania w programach CAD/CAM, czasem jakaś obróbka zdjęć, filmów czy muzyki oraz proste programowanie. Komputera nie planuję podkręcać a z zakładanych upgrade-ów w przyszłości to dołożenie RAM-u. Komputer będzie działał po Windows 10. Nie zakładam szybkiej przesiadki na 11-stkę Ze starego komputera chciałbym zostawić : obudowę ATX Kartę 650 Ti Boost Dysk WD Blue 1TB Zastawiałem się na złożeniu czegoś z i5 generacji 11 lub odpowiednik AMD 16GB RAM Dysk SSD 500 GB m.2 Zasilacz 500W Proszę o propozycje komponentów, które się ze sobą dobrze zagrają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leavanny Opublikowano 26 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2021 Za niecałe 1900zł masz już fajny zestaw na i5-11400F, 16GB szybkiej pamięci i szybki dysk M.2 od Kingstona - https://www.komputronik.pl/cart/shared/show/E4d3NALpon 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordimperator Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 Dzięki wielkie za pomoc. Części już zamówione. Pozostało czekać na kuriera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...