Skocz do zawartości
no13

PrzerUPka obudowy AT -> ATX

Rekomendowane odpowiedzi

Musze sie pochwalić, wiem ze to nic wielkiego ale jednak coś. Mnie sie przynajmniej podoba. A mówie tutaj o komputerze mojego ojca który do tej pory był w kartonowym pudełku z poczty : P Znalazlem w piwnicy swoją pierwszą obudowę AT. Jest to jakis OPTIMUS... Sama obudowa bez zasilacza jest bardzo ciężka, można powiedzieć że waży tyle co 3 jakies codegeny. Sam szkielet obudowy jest bardzo twardy i gruby, jego ścianki mają po 1,5 mm a jak jest z dzisiejszymi obudowami to wiadomo :-) ołówkiem można dziure zrobić. Musiałem wpakować do tej obudowy płyte ASUS A7V-M której wysokosc rowna sie 34cm a w obudowie miejsca na płyte o wysokosci 31cm. Wyzynarka zrobiła swoje ale łatwo nie było podobnie z wiertarką udarową bosha do wiercenie otworów na mocowania dla płyty... poszły 3 wiertła i 2 nozyki do wyżynarki z czego jeden jest całkowicie starty. Pozniej pomalowalem obudowe dorwanym od jakiegos skejta szprajem, zostało troche farby i zrobiłem srebrny cd rom BTC 24X który był bardzo-bardzo zołty i nowy fdd. Niestety komputer włacza sie przyciskiem reset (któty jest bardzo mały, taki trójkącik o wymiarach 1mm*1mm*1mm - trzeba właczac dlugopisem - kto wogole takie co wymyslil?!) a nie power poniewaz jak wiadomo właczanie zasilaczy at bylo i jest przez wylacznik podlączony bezposrednio pod zasilacz. DObra co bede lał wode, zobaczcie sami. Dodam ze wszystko zostało zrobione w ciągu 4 godzin. Mam nadzieje ze wam tez sie podoba, nie jest to jakies wyczesane dzielo ale to nie moj komp więc mi to **** (ojciec dał kase na obudowe której nigdy nie kupiłem :- ) )

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasilacza juz dawno nie ma :> ale dzieki za rade, w przyszlosci napewno skozystam, tyl rzeczywiscie jest badziewny ale to tylko z tego powodu ze jak ciąłem wyzynarką tylną cześć to ona poprostu odleciala bo byla cala aluminiowa i na obecną chwile nie mam jak tego przyczepic spowrotem : (

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początku wyczyścilem cdrom denaturatem, dorwałem jakąs białą farbe w puszce. Zacząlem lekko malowac tą bialą farbą tak aby warstwa tej farby nie zakrywała całkowicie żółtego panelu - chodziło mi o to aby uzyskac drobne bąbelki powietrza pod tą farbą. Pobiegłem do piwnicy ze sprajem i pomalowalem go 2 lub 3 warstwami. Efekt bardzo fajny bo w dzień cdrom fajnie sie mieni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi