Skocz do zawartości
POWER BY AMD

max fsb Abit NF7-S v.2.0 ???

Rekomendowane odpowiedzi

kupuje teraz mobo mam zaj..e..biste pamiatki i chciałbym mieć płyte na której by sie nia marnowały te apmieci i może precek by sie na więcej wykrecił bo teraz mam te mobo co poniżej ale jakies lewe jest bo fsb kiedyś ustawiłem to na serwis pojechała niby juz z biosem który dodawał obsługe fsb 200 ale ten asys to lipa straszna wiec pomińmy go co byscie poradzili do extreme oc

z góry thanks i nie odsyłaćie mnie do szukaj tylko prosze o opinie użytkowników a nie specyfikacje ze strony producenta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupuje teraz mobo mam zaj..e..biste pamiatki i chciałbym mieć płyte na której by sie nia marnowały te apmieci i może precek by sie na więcej wykrecił bo teraz mam te mobo co poniżej ale jakies lewe jest bo fsb kiedyś ustawiłem to na serwis pojechała niby juz z biosem który dodawał obsługe fsb 200 ale ten asys to lipa straszna wiec pomińmy go co byscie poradzili do extreme oc 

z góry thanks i nie odsyłaćie mnie do szukaj tylko prosze o opinie użytkowników a nie specyfikacje ze strony producenta

Bo asus'y nigdy nie były projektowane do extreme oc. Od tego są ABIT'y i EpoX'y. I ja bym ci któryś z nich proponował, a w szczególnośći NF7-S.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Soltek FRN2-L to już troche stry jest może jakas firma planuje jakaś nową wypasiona płytke na nforce typu abit max3 for amd

8O no i co z tego ,ze stary.Przeciez to chyba nawet lepiej bo plyta zostala juz przeczesana od gory do dolu i wiadomo co w niej siedzi.Jak kupujesz cos nowego to zawsze jest ryzyko ze sie przejedziesz.

Nadal nie ma plyty ktora by jej dorownywala w kreceniu fsb.Wyciagasz z pudelka i masz fsb240,bez modow,czarnej magii i voodoo :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tylko jeszcze by sie przydał saun storn a soltek nie bardzo z tym ślez 40 zeta i jeszcze zalman nachpset kolejne 30 bo wiadomo jak tamten wiatrak chodzi a taki aopen jak ten: http://www6.tomshardware.com/motherboard/2...tra_400-04.html to wyglada całkiem całkiem tylko ciekawe na ile fsb by poszło no wiem że firma może sie nie wszyskim podobać ale soltec też nie był guru dopuki nie wypuścił FRN2-L ten aopen to w testch też nie wypad tak źle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tylko jeszcze by sie przydał saun storn a soltek nie bardzo z tym ślez 40 zeta i jeszcze zalman nachpset kolejne 30 bo wiadomo jak tamten wiatrak chodzi  a taki aopen jak ten: http://www6.tomshardware.com/motherboard/2...tra_400-04.html to wyglada całkiem całkiem tylko ciekawe na ile fsb by poszło no wiem że firma może sie nie wszyskim podobać ale soltec też nie był guru dopuki nie wypuścił FRN2-L ten aopen to w testch też nie wypad tak źle

bo jest taktowany troszke wiecej niz ustawa przewiduje :wink: ,Aopen to kolejna taka sobie plytka na poziomie FIC'a.To juz lepsze propozyce ma MSI i Gigabyte.

A co do wentyle na NB Solteka to ja nie mam zastrzezen ,zwykly wentylek.Zalmana i tak musisz kupic obojetnie do jakiej plyty na nF2 ,bo wszystkie sie zdzepka grzeja przy O/C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no akurat jedyne co to asus robi dobre radiatorki przynajmniej na chpset bo mi jeszcze nie weszło nigdy na 29 c a moj komp przyzwyczajony chodzć całymi tygodniami co pare dni rest i dalej a chipset cłodniutki i nie to zeby sie z temperaturką machnoł bo radiator też zimny tylko tyle ze sie kręcic nie da i nie moge za cholere 5.1 ustawić a ten aopen 30 mhz nie robia wielkiego szumuw wynikach wiec mi raczej chodzi o dobro płyte a nie marke bo dla mnie to może byś ecs aby sie kręciła pozadnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no akurat jedyne co to asus robi dobre radiatorki przynajmniej na chpset bo mi jeszcze nie weszło nigdy na 29 c a moj komp przyzwyczajony chodzć całymi tygodniami co pare dni rest i dalej a chipset cłodniutki i nie to zeby sie z temperaturką machnoł bo radiator też zimny tylko tyle ze sie kręcic nie da i nie moge za cholere 5.1 ustawić a ten aopen 30 mhz nie robia wielkiego szumuw wynikach wiec mi raczej chodzi o dobro płyte a nie marke bo dla mnie to może byś ecs aby sie kręciła pozadnie

Twoja kasa,zrobisz jak zechcesz.Ja mowie - Soltek FRN2-L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoja kasa,zrobisz jak zechcesz.Ja mowie - Soltek FRN2-L

A tobie na ile najwięcej poszedł. Bo mi to pamiatki to tak z 470 myśle rozsądnie by chodzły bo 440 z 5222 a puzniej mobo zaczeło ostro dawac pupy i musiałem dać wieksze i nie wiem moze wiecej bedeo chodzić choć wątpie bo i tak nieźle jak na kości 333

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

narazie max to fsb246 oczywiscie w dualDDR ,w single nie probowalem

sprobuj :)

moze przebijesz 250 :D

hehe no fsb 250 nie przebije bo to jest max fsb dla tego Soltek'a jakie mozna ustawic :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe no fsb 250 nie przebije bo to jest max fsb dla tego Soltek'a jakie mozna ustawic :lol:

eee to kiepsko :)

u mnie jest mozliwosc do 280 :D hehe :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no fajnie tylko ciekawe ile bys miał n pci ja kiedys miałem msi kt3 ultra (obsługa fsb133 i dojechałem do 176fsbb miałem ponad 80mhz na agp to policzcie sobie ile miałem na pci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no fajnie tylko ciekawe ile bys miał n pci ja kiedys miałem msi kt3 ultra (obsługa fsb133 i dojechałem do 176fsbb miałem ponad 80mhz na agp to policzcie sobie ile miałem na pci

nie pisałem ze mam zamiar dojechac do tych 280 tylko napisalem za mam mozliwosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sluchaj _Vip_-a, bo po prawdzie mowi !

Ja na moim solteku mialem max 244, wiecej juz mi pamieci nie pozwalaja... A jest to juz moja 2-ga taka plyta - na poprzedniej mialem 242, niestety plyta zmarla smiercia tragiczna... Abyscie sobie nie pomysleli, ze mi padla sama z siebie to wyjasniam : przy szlifowaniu mostkow zeszlifowalem sobie troche sciezek... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wlasnie mam w serwisie ale Soltek-a FRN-L a zamowilem juz tego Abit'a mysle ze bedzie dobrze, bo wlasnie ten soltek umarl bez mojej inwencji i troche sie do niego zgorszylem :)

FRN-L,a FRN2-L to dwie rozne plyty ,ale to taki maly szczegolik 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak dla formalnosci......Soltek nie jest tylko dobry w osiaganiu wysokiego fsb,ale tez w samym OC.

Dołączona grafika

Vcore1.8V,VDD1.8V,Vmem2.7V

Brawo

RESPECT

Czy ktoś wycisnął z tego soltka > 2,5 GHz stabilnie ??

Pytam bo wraca mój Abicik z serwisu (zwałka z mojej winy) i może wymienię - zastanawiam się czy zasilanko na solteku wytrzymuje >2,5GHz @ 1,95V ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak dla formalnosci......Soltek nie jest tylko dobry w osiaganiu wysokiego fsb,ale tez w samym OC.

Dołączona grafika

Vcore1.8V,VDD1.8V,Vmem2.7V

Brawo

RESPECT

Czy ktoś wycisnął z tego soltka > 2,5 GHz stabilnie ??

Pytam bo wraca mój Abicik z serwisu (zwałka z mojej winy) i może wymienię - zastanawiam się czy zasilanko na solteku wytrzymuje >2,5GHz @ 1,95V ??

ten moj Bartonik chodzi spokojnie 12.5x200 z Vcore1.85V.Niechce rezygnowac z fsb240 wiec 10x240 z Vcore1.8V bedzie na stale ze wzgledu na nizsze temperaturki.Postuje na 10.5x240 ale to juz wymaga Vcore ok.1.9-1.95V bo wyklada sie w windzie na 1.85V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...