Yeth Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 Zastanawiam sie czy dodajac radeona 9800pro do konfiguracji P4 1.8@2.4/asusP4B533/512mb nie ogranicze zbytnio jego wydajnosci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 skoro procek kręcony jest na 2.4 giga to dlaczego ma być jakieś ograniczenie??Pewnie że jak bys miał pentaka ponad 3 giga to by dopiero był power.I zebyś miał jeszcze sdry ale przecież masz ddr'y.Apropo ddr'ów, max FSB możesz ustwaić na 133 mhz prawda :?: to troszkę mała szyna tak mi sie wydaje (dawno niemiałem strycznosći z intelami) :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitbull82 Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 1. z jakiego grafola się przesiadasz :?: 2. dawać 2k za kartę to dużo (1,5k r9700pro i zrobisz z tego 9800)* :?: No cóż jak chcesz :twisted: 3. jak chcesz z tej karty wycisnąć co się da, to kup mobo z agb x8! reasumująć: jak chcesz się cieszyć wydajnością tej karty to mobo z agp x8 *karta ta jest superaśna (ale z deka za droga), jak Ci nieszkoda kaski to bierz i życzę udanego zakupu 8) P.S. 1.Na pentiawce powinno śmigać i będzie spox. 2. Dooma 3 niemusisz się bać :) update: są wogóle jakieś płyty pod intela z agp x 8? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 3. jak chcesz z tej karty wycisnąć co się da, to kup mobo z agb x8! reasumująć: jak chcesz się cieszyć wydajnością tej karty to mobo z agp x8 Super, rzeczywiscie sie można ucieszyć 1% zysku wydajności na AGP8 w stosunku do AGP4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 3. jak chcesz z tej karty wycisnąć co się da, to kup mobo z agb x8! reasumująć: jak chcesz się cieszyć wydajnością tej karty to mobo z agp x8 Super, rzeczywiscie sie można ucieszyć 1% zysku na AGP8 w stosunku do AGP4. no tak ale w sumie to by się przydała mu zmiana mobo :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 1. z jakiego grafola się przesiadasz :?: 2. dawać 2k za kartę to dużo (1,5k r9700pro i zrobisz z tego 9800)* :?: No cóż jak chcesz :twisted: 3. jak chcesz z tej karty wycisnąć co się da, to kup mobo z agb x8! reasumująć: jak chcesz się cieszyć wydajnością tej karty to mobo z agp x8 *karta ta jest superaśna (ale z deka za droga), jak Ci nieszkoda kaski to bierz i życzę udanego zakupu 8) P.S. 1.Na pentiawce powinno śmigać i będzie spox. 2. Dooma 3 niemusisz się bać :) update: są wogóle jakieś płyty pod intela z agp x 8? Z tym AGP 8x to sie po prostu wyśmiewasz, czy naprawdę polecasz mu zmianę płyty ze względu na AGP 8x ? A co do twojego update'u to są takie płyty choćby na i865/875. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitbull82 Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 1. z jakiego grafola się przesiadasz :?: 2. dawać 2k za kartę to dużo (1,5k r9700pro i zrobisz z tego 9800)* :?: No cóż jak chcesz :twisted: 3. jak chcesz z tej karty wycisnąć co się da, to kup mobo z agb x8! reasumująć: jak chcesz się cieszyć wydajnością tej karty to mobo z agp x8 *karta ta jest superaśna (ale z deka za droga), jak Ci nieszkoda kaski to bierz i życzę udanego zakupu 8) P.S. 1.Na pentiawce powinno śmigać i będzie spox. 2. Dooma 3 niemusisz się bać :) update: są wogóle jakieś płyty pod intela z agp x 8? Z tym AGP 8x to sie po prostu wyśmiewasz, czy naprawdę polecasz mu zmianę płyty ze względu na AGP 8x ? A co do twojego update'u to są takie płyty choćby na i865/875. Z tym agp to miałem na myśli to że jak będzie x8 to będzie poprostu lepiej, niebył to aż tak ważny argument, bo skoro karta ma agpx8, koleś chce z niej w pełni korzystać to mobo też by się przydało z agp x 8, niepisałem że wydajność mu znacznie wzrośnie. Jeśli chodzi o update'a to pytałem z ciekawości bo intelami i płytami pod nie się nieinteresuję, a jak mi się już jakaś przewinęła przez ręce to miała agp x 4 i stąd te pytanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 A to ok, ale wydajność wieksza rzędu 1%, a nieraz nawet i taka sama to raczej nie to o co chodziło koledze w tym topicu :-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeth Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 skoro procek kręcony jest na 2.4 giga to dlaczego ma być jakieś ograniczenie??Pewnie że jak bys miał pentaka ponad 3 giga to by dopiero był power.I zebyś miał jeszcze sdry ale przecież masz ddr'y.Apropo ddr'ów, max FSB możesz ustwaić na 133 mhz prawda :?: to troszkę mała szyna tak mi sie wydaje (dawno niemiałem strycznosći z intelami) :? ddr mam na 360mhz 1. z jakiego grafola się przesiadasz :?: 2. dawać 2k za kartę to dużo (1,5k r9700pro i zrobisz z tego 9800)* :?: No cóż jak chcesz :twisted: 3. jak chcesz z tej karty wycisnąć co się da, to kup mobo z agb x8! reasumująć: jak chcesz się cieszyć wydajnością tej karty to mobo z agp x8 *karta ta jest superaśna (ale z deka za droga), jak Ci nieszkoda kaski to bierz i życzę udanego zakupu 8) P.S. 1.Na pentiawce powinno śmigać i będzie spox. 2. Dooma 3 niemusisz się bać :) update: są wogóle jakieś płyty pod intela z agp x 8? ad1 gf3 ad2 miedzy 9700 a 9800 jest mala roznica w cenie ok 200-300zl zalezy od producenta Tak przy okazji czy plyty z dual ddr niemaja problemow z obsuguja pojedynczych modulow pamieci? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 w spr dual i jedna kostka -> teoretycznie i praktycznie nie ma problemu z jedna kostka plytki na dual wchodza na wyzsze fsb pytasz jednak o intel -> a jak z intelami 865i/875i nie wiem polecam poczekac az sie ktos wypowie lub szybko skocz w jakis manual nastronie producenta a co do waskiego gardla -> hmm spojz n moj sig ;-) a komp po prostu lata w kazda giere mykam 1152x costam 32bity oczywiscie, anizo 16x i fssa x6/4 i ful wypas np pro race driver czy vietcong, wiem tez ze jak bede zmienial kompa to grafka zostaje, aaa i gram tak na nie kreconej grafie :D Pozdro 8) na twoim miejscu bral bym 9700pro safira czy wszystko co jest szafirem (np moj X-(super)Power ;-) bo sie spox kreca - na pelnego 9800pro spox -> 9800 ma ta przewage ze pozwala sie pokrecic dalej no ale tu juz twoja decyzja a roznica nie koniecznie musi byc duza w kazdym cenniku w lublinie stoi ~1500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 1. z jakiego grafola się przesiadasz :?: 2. dawać 2k za kartę to dużo (1,5k r9700pro i zrobisz z tego 9800)* :?: No cóż jak chcesz :twisted: 3. jak chcesz z tej karty wycisnąć co się da, to kup mobo z agb x8! reasumująć: jak chcesz się cieszyć wydajnością tej karty to mobo z agp x8 *karta ta jest superaśna (ale z deka za droga), jak Ci nieszkoda kaski to bierz i życzę udanego zakupu 8) P.S. 1.Na pentiawce powinno śmigać i będzie spox. 2. Dooma 3 niemusisz się bać :) update: są wogóle jakieś płyty pod intela z agp x 8? Z tym AGP 8x to sie po prostu wyśmiewasz, czy naprawdę polecasz mu zmianę płyty ze względu na AGP 8x ? A co do twojego update'u to są takie płyty choćby na i865/875. Z tym agp to miałem na myśli to że jak będzie x8 to będzie poprostu lepiej, niebył to aż tak ważny argument, bo skoro karta ma agpx8, koleś chce z niej w pełni korzystać to mobo też by się przydało z agp x 8, niepisałem że wydajność mu znacznie wzrośnie. Jeśli chodzi o update'a to pytałem z ciekawości bo intelami i płytami pod nie się nieinteresuję, a jak mi się już jakaś przewinęła przez ręce to miała agp x 4 i stąd te pytanie. Pitbull82 >> najpierw w ktoryms tam topiku pisales zeby koles bral grafe tylko z 128Mb bo tak poprostu lepiej teraz z kolei wciskasz agp x8 czy Ty przypadkiem niezabardzo wierzysz w hasla rekalmowe ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Sorki, ale to z deczka głupota walić 2k za Radka 9800Pro. Weź jakiegoś Szafirka albo FICa na 9700Pro za 1400 zeta i bedzie git. A z tym AGP 8x to nieźle przywaliłeś... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 czemu głupota? jak ktos ma kase i chce miec high-end to kupuje - to proste? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 1. z jakiego grafola się przesiadasz :?: 2. dawać 2k za kartę to dużo (1,5k r9700pro i zrobisz z tego 9800)* :?: No cóż jak chcesz :twisted: 3. jak chcesz z tej karty wycisnąć co się da, to kup mobo z agb x8! reasumująć: jak chcesz się cieszyć wydajnością tej karty to mobo z agp x8 *karta ta jest superaśna (ale z deka za droga), jak Ci nieszkoda kaski to bierz i życzę udanego zakupu 8) P.S. 1.Na pentiawce powinno śmigać i będzie spox. 2. Dooma 3 niemusisz się bać :) update: są wogóle jakieś płyty pod intela z agp x 8? tak jasne i bedzie mial wydajnosc o 0.1FPs wieksza :PPP buahahhahahahhahaha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Zastanawiam sie czy dodajac radeona 9800pro do konfiguracji P4 1.8@2.4/asusP4B533/512mb nie ogranicze zbytnio jego wydajnosci. spoko wystarczy, ale wg mnie kup sobie lepiej non pro i zaoszczedzona kase odloz juz na czesc nowego proca w niedalekiej przyszlosci (albo spylic starego proca, kupic 9800 non pro + wymiana proca). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 sora ale to AGPx8 tez mnie rozwalilo..;) buahahahahahaha...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeth Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Te karte to praktycznie juz mam wiec inna nie w chodzi w rachube. W sumie ta kara a jest to hercules kosztowal mnie 1100zl reszte dorzucilem ze sprzedazy starych czesci a i vat moge odliczyc od tej karty wiec nie jest jeszcze tak strasznie z ta cena. Ewentualnie moge jeszcze kupic nowa plyte glowna ale widze ze dla samego agp8x to za bardzo niema sensu lub zmnienic procesor ale chyba razem z plyta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 spox ciesz sie plynna grafa :-) jak wlozysz wiecej proca i mobo grafa tylko czeka i nie masz potrzeby wymiany :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...