bialypielgrzym Opublikowano 3 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2021 Witam serdecznie, Czy ktoś się orientuje jakiej grubości są termopady pod chłodzeniem od MSI GTX1080 Aero OC Edition? Zamierzam kupić Gelid GP-Ultimate o przewodności cieplnej 15W/mK, które występują w grubościach: 0,5mm, 1mm, 1,5mm, 2mm Nie zamierzam jednak wydawać 130 zł na zakup każdej dostępnej grubości, tylko te, które będą potrzebne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 6 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2021 W dniu 3.12.2021 o 18:19, bialypielgrzym napisał: Witam serdecznie, Czy ktoś się orientuje jakiej grubości są termopady pod chłodzeniem od MSI GTX1080 Aero OC Edition? Zamierzam kupić Gelid GP-Ultimate o przewodności cieplnej 15W/mK, które występują w grubościach: 0,5mm, 1mm, 1,5mm, 2mm Nie zamierzam jednak wydawać 130 zł na zakup każdej dostępnej grubości, tylko te, które będą potrzebne. Witam testowałem te Gelid -Ultra Titanium Premium 14+++++++ bla bla bla, przereklamowane bo oleum z mnich wycieka.... jak równie dobrze możesz kupić takie za 5pln lub dopłacić faktycznie do jakości "Thermal grizzly minus pad 8" to jakiej grubości potrzebujesz termopadów i o jaki wymiarach, to np. ja kiedyś użytkowałem GTX 1070 i tam były trzy różne wymiary, wiec musiałem zakupić trzy różne komplety termpadów, ale to dopiero się dowiesz jak kartę rozbierzesz, lub ktoś mógł by coś napisać jeśli by posiadał kartę identyczna, ale jak dotąd widzę ze nikt nic nie napisał ... sa dwie metody pomiarowe , po rozebraniu zmierzyć grubość termopadów mikrometrem lub metoda Foresta z YT , po zdjęciu starych termopadów , wyczyścić rdzeń GPU i zestaw chłodzący z starej pasty, nałożyć nowa, Uwaga nie składamy i nie skręcamy karty bez nałożenia nowej pasty bo zawsze istnieje ryzyko uszkodzenia rdzenia... i jak mamy kartę poskładana to w szczeliny wkładamy szczelinomierz. tylko trzeba posiadać mikrometr lub szczelinomierz, ja posiadam, bo na oko to wisz... XD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 16 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2021 A jak nie posiadasz to i tak taniej będzie kupić w każdej dostępnej grubości 😉 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...