Lipny Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 Witam! Za niedlugo zmieniam sprzet i mam pare pytan. Prosze o ewntualne sugestie. 1. Pamiec: 256MB PC400(narazie tylko jedna kosc). Chce sie spytac jaka jest roznica w wydajności pomiedzy CL2, a CL2,5. Zastanawiam się czy kupic takiego TwinMos'a CL2,5 czy moze dolozyc(kosztem zasilacza) i kupic GEiL CL2. 2. Płyta głowna: EPoX 8RDA3(bez plusa). Są jacys uzytkownicy tej płyty na naszym forum? Chciałbym się spytac o ich odczucia odnośnie tej płyty. Na zagranicznych forach pisali ze klopoty z wersja z "+" byly spowodowane tymi wszystkimi bajerami typu FireWire(szczegolnie), SATA i 2xLAN. Prawda to? 3. Zasilacz: Chieftec 360W FPC z dwoma wentylami(w przypadku pamieci GEiL'a) lub wersja 420W(gdy kupie TwinMos'y). Ten problem pamieciowo-zasilaczowy najbardziej mnie gryzie. Procesor to Barton 2500+ Napewno bedzie puszczony na min. 10x200. Bede manipulowal raczej tylko mnoznikiem. 4. Jest jeszcze mozliwosc ze zostawie ten zasilacz co mam. Czy jest chociaz cien szansy ze ten config wstanie na 235W noname? Grafa, HDD(narazie), SB128,CD-RW,CD-ROM bez zmian+ k.sieciowa. W pazdzierniku/listopadzie bedzie WC wiec dlatego ten EPoX(otwory wokol socket'a :P ). Dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Duzo zalezy jakie TwinMOSy, na M-Tecach bardzo ladnie chodza. IMHO wzialbym Twiny CL 2.5 i puscil je na 2.0 Zasilka to rzecz ktora przyda Ci sie na przyszlosc. Mimo to 360W Chiefa 2xfan jest zaczepista, trzyma napiecia wzorcowo. Kupilem ja i nie zaluje, chociaz na 420 tez bym sie nie obrazil :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 nie oszczędaj na zasilaczu bo będziesz żałował. i wtedy nic ci po pamięciach CL2 jeśli komp będzie się wieszał do 5 minut. bierz twin mosy na m-tec'ach i będzie spox. u mnie nie ma absolutnie żadnej różnicy między CL2 i 2.5. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipny Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Dzieki!! Tak tez zrobie. 420W i TwinMos. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...