Quake96 Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2021 Witam. Na wstępie zaznaczę, że korzystam z systemu Windows 7 w wersji 32bit oraz przeglądarki "Google Chrome". Od pewnego czasu mam problem ze swoim komputerem. Zaczął on mieć problemy z ładowaniem niektórych stron internetowych, wyświetlając mi na ekranie przeglądarki komunikaty związane z błędem certyfikatu i że niby strona może być niebezpieczna. Problem w tym, że strony te nie są raczej niebezpieczne, na dodatek na innym komputerze w tej samej sieci ładują się bez żadnych komunikatów czy błędów, więc problem leży po stronie mojego komputera. Są to raczej "losowe" strony, w tym nawet strona tego forum. Na niektóre z nich da się mimo wszystko wejść klikając "Otwórz stronę (niebezpieczną)", ale po otworzeniu takiej strony i tak widać przekreślony napis "https" i dopisek "Niezabezpieczona". Inna część takich stron nie ma jakiejkolwiek możliwości załadowania się i komputer blokuje do nich dostęp całkowicie. Myślałem, że problem tkwi w systemie operacyjnym, szczególnie gdy niektóre ze wspomnianych stron, które dało się mimo wszystko załadować przestały ładować się całkiem, tym razem wyrzucając błąd "Strona zbyt długo nie odpowiada" a nie wyświetlając błąd z certyfikatem. Zrobiłem więc całkowity format, postawiłem system na nowo i problem ustąpił tylko częściowo, bo nie mam już problemu z błędem "Strona nie odpowiada", ale nadal wyświetlają mi się komunikaty o błędzie z certyfikatem, wspomniane w poprzednim akapicie. Żeby było jeszcze lepiej, dziś zauważyłem, że kolejna strona, która jeszcze kilka dni temu działała, teraz również wyrzuca błąd certyfikatu. Nie mam już pomysłu co robić. Myślałem, że format i reinstalacja systemu coś pomoże, ale niestety nic to nie dało. Gdy czytałem w internecie o tego typu błędach, zwykle chodziło o błędne ustawienie daty i godziny, ale u mnie te dane się zgadzają, a nawet synchronizowałem je z serwerem, więc nie wiem co dalej robić. Poniżej zamieszczam screeny błędu certyfikatu jaki blokuje mi dostęp do stron. Dodam też, że na innej przeglądarce strony te nie ładują się w ogóle, więc to też nie jest raczej problem przeglądarki. Tak jak mówiłem, problem nie leży też w samych stronach, bo na innym komputerze te same adresy ładują się bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...