tomek3232 Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2021 (edytowane) Nowo zakupiony laptop po zainstalowaniu systemu (windows10) nie pozwala na regulację jasności matrycy. Tzn. działa kombinacja FN +F5 lub F6 ale przy pracy na ładowarce pierwszy krok ściemnienia nie powoduję żadnych zmian, natomiast 2 krok ściemnienia powoduje całkowity brak podświetlenia. Natomiast podczas pracy na baterii pierwszy krok ściemnienia powoduje "migotanie" podświetlenia matrycy natomiast kolejny krok powoduje zupełny brak podświetlenia. System został w pełni zaktualizowany poprzez Windows Update oraz Lenovo Service Bridge. Czy to jest usterka Hardware czy raczej brakuje jeszcze jakiś sterowników ? Edytowane 12 Grudnia 2021 przez tomek3232 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iSkul Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2021 Wydaje mi się, że to może być problem z Hardware. Jeśli mówisz, że wszystkie sterowniki zostały zaktualizowane normalnie to nic więcej nie możesz zrobić. Tak mi się przynajmniej wydaje. Czy może próbowałeś się kontaktować z działem wsparcia w Lenovo? Być może faktycznie jest jakiś trick w co raczej wątpię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...