swiru1196 Opublikowano 17 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2021 (edytowane) Hej do obu zestawów myślę nad karta czy ona będzie pasować? Karta graficzna GIGABYTE GeForce RTX 3070 Gaming OC 8GB który zestaw wybrać? Edytowane 17 Grudnia 2021 przez swiru1196 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 17 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2021 Ja bym w pierwszym wymienił ramy na wolniejsze ale za to wziął 32 GB i brał pierwszy zestaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Terraxus Opublikowano 17 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2021 Branie ramów wyżej taktowanych niż 3600 do tych procków to strata pieniędzy. I wymień ten zasilacz na jakiś Seasonic czy coś w ten deseń a nie pchaj się w Silentium przy takim zestawie. Zasilacz to ostatnia rzecz na jakiej chcesz oszczędzać. Plus tak jak wyżej, w drugim płyta jest nie do tej generacji Intela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 17 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2021 7 minut temu, Terraxus napisał: Branie ramów wyżej taktowanych niż 3600 do tych procków to strata pieniędzy. I wymień ten zasilacz na jakiś Seasonic czy coś w ten deseń a nie pchaj się w Silentium przy takim zestawie. Zasilacz to ostatnia rzecz na jakiej chcesz oszczędzać. Plus tak jak wyżej, w drugim płyta jest nie do tej generacji Intela. Co do zasilacza to racja, pominąłem ten element z przeoczenia. Możesz ewentualnie kupić coś od Corsaira lub be quiet, bardzo dobry sprzęt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chloru Opublikowano 17 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2021 Przede wszystkim to drugi zestaw nie ma prawa zadziałać.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiru1196 Opublikowano 20 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2021 Ok zamienie ramy z 2 koszyka na 1 oraz zmienię ta płytę i fera 5, monitor świadomy wybór chce wypróbować 240hz, czytałem ze w tym przedziale cenowym ten Acer jest najlepszy W dniu 17.12.2021 o 12:44, Pawelx1551 napisał: Witam, pomyśl nad i7 10700f, będzie nie aż tak dużo mniej wydajnie a sporo taniej, no i ta fera 5 by bardziej pasowała. Poza tym mógłbyś wtedy kupić solidną płytę na b560 i też stówa w kieszeni. Napisz też dlaczego 240hz monitor- czy to świadomy wybór? Generalnie o ile 1 koszyk ma ryzykowne i nieopłacalne pamięci moim zdaniem, to drugi jest z niepasującą płytą do procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiru1196 Opublikowano 20 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2021 (edytowane) Cos takiego udało mi się zrobić, nie ukrywam ze jestem totalnie zielony w tych sprawach, wiec jedynie czytałem po prostu poradniki z różnych stron Czy teraz to ma ręce i nogi ? 😄 zależy mi na grach typu warzone, cs go Ewentualnie cos takiego 500 drożej a wydajność wydaje mi się znacznie podskoczy? Edytowane 20 Grudnia 2021 przez swiru1196 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...