Niezdecydowany Opublikowano 17 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2021 Dobry wieczór. Proszę o opinię, czy asus tuf gaming f15 i5-11400H, NVIDIAGeForce RTX 3050 jest warty uwagi. Chciałam kupić dobry laptop do użytku domowego i gier. W Media expert mogę go nabyć za 4500 zł, ale w żadnych nowych rankingach nie występuje. Czy może lepszy lenowo legion? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morguliusz Opublikowano 18 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2021 (edytowane) 17 godzin temu, Niezdecydowany napisał: Chciałam kupić dobry laptop do użytku domowego i gier. 17 godzin temu, Niezdecydowany napisał: 4500 zł, To do użytku domowego czy gier? Jakie konkretne gry? Jeśli interesują Cię najnowsze tytuły na full detalach to musisz dołożyć co najmniej drugie tyle. Jeśli myślisz o niskich detalach to lepiej przejść na starszą grafikę od 2060 w górę. 17 godzin temu, Niezdecydowany napisał: w żadnych nowych rankingach nie występuje. W sensie chcesz rankingu laptopa zamiast rankingu podzespołów, które wpływają na jego wydajność? Bo porównywarki RTX 3050 już mają go w bazie. 2 godziny temu, zeus1985 napisał: Jak do użytku domowego i gier, to 17,3" No pewnie. Wielki grzmot, który musi przetworzyć grafikę na większy ekran przy słabej grafie vs mniejszy ekran, który w zupełności wystarcza do grania, a nie obciąża tak grafiki i przy okazji jest tańszy. Edytowane 18 Grudnia 2021 przez Morguliusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GTwice Opublikowano 20 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2021 W dniu 17.12.2021 o 22:08, Niezdecydowany napisał: Dobry wieczór. Proszę o opinię, czy asus tuf gaming f15 i5-11400H, NVIDIAGeForce RTX 3050 jest warty uwagi. Chciałam kupić dobry laptop do użytku domowego i gier. W Media expert mogę go nabyć za 4500 zł, ale w żadnych nowych rankingach nie występuje. Czy może lepszy lenowo legion? W tej cenie mało opłacalny zakup. Od czasu do czasu trafia się np. Gigabyte G5 za 4699, Acer Nitro 5 w podobnych pieniądzach - oba ze znacznie mocniejszym RTX 3060, nawet mimo ograniczonego TGP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GTwice Opublikowano 21 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2021 Autor tematu nigdzie nie wspominał że chce 17,3", a wielkiej różnicy między 10 i 11 gen nie ma - na pewno nie takiej żeby odpuszczać sobie nawet ograniczone 3060 jeśli ma być grane cokolwiek w miarę nowego. Dziś w promocji: https://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/acer-laptop-nitro5-r5-16gb-512ssd-3060-no-os.bhtml Można wziąć na raty, wtedy 4665 PLN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...