Momokipok Posted December 22, 2021 Report post Posted December 22, 2021 Witam Mam R9 270x od powercolor w wersji 2gb odpalam komputer wpisuje hasło i nagle ekran gaśnie ale wiatraki dalej sie kręcą moje podzespoły to zasilacz 600w corsair cx600 i5 3350p 12gb ram kingston blu płyta główna gigabyte z77-ds3h karta graficzna jak w tytule r9 270x 2gb powercolor Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
deton24 Posted December 23, 2021 Report post Posted December 23, 2021 (edited) W sumie gdyby obstawiać, że karta jest padnięta, to raczej nie pokazałoby się okno wpisania hasła. Obstawiam, że pod awaryjnym będzie działać. Możesz spróbować odinstalować w trybie awaryjnym sterowniki do GPU. Ciekawe czy problem będzie się dalej utrzymywał. Może podkręcałeś, ale karta się zrobiła niestabilna, i podczas ładowania systemu wgrywane ustawienia powodują czarny ekran. Jeśli podkręcałeś Afterburnerem lub innym softem trzecim zamiast w sterowniku AMD, to powinno wystarczyć usunąć pod awaryjnym ten program. Edited December 23, 2021 by deton24 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Momokipok Posted December 23, 2021 Report post Posted December 23, 2021 7 godzin temu, deton24 napisał: W sumie gdyby obstawiać, że karta jest padnięta, to raczej nie pokazałoby się okno wpisania hasła. Obstawiam, że pod awaryjnym będzie działać. Możesz spróbować odinstalować w trybie awaryjnym sterowniki do GPU. Ciekawe czy problem będzie się dalej utrzymywał. Może podkręcałeś, ale karta się zrobiła niestabilna, i podczas ładowania systemu wgrywane ustawienia powodują czarny ekran. Jeśli podkręcałeś Afterburnerem lub innym softem trzecim zamiast w sterowniku AMD, to powinno wystarczyć usunąć pod awaryjnym ten program. nie nic nie podkręcałem ale spróbuje z awaryjnym Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
torricelli Posted December 26, 2021 Report post Posted December 26, 2021 Przełóż do portu pci express x4 - zobacz czy działa Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...