mieciop Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Ja myśle że mógłbyś ją wymienic, a z drugiej strony osobiście wolę dac trochę więcej za płytę (280zł to podejrzanie tanio ) i mieć pewność że nie będę miał żadnego zonka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GSI Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Płyte załatwiałem po znajomości wiec cena była negocjowana z 320 na 280 .Ale bez problemu załatwie sobie nową . To juz koniec moich kłopotów dziekuje wszystkim za rady i mam nadzieje że nastepny zakup bedzie juz udany . Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Płyte załatwiałem po znajomości wiec cena była negocjowana z 320 na 280 .Ale bez problemu załatwie sobie nową . To juz koniec moich kłopotów dziekuje wszystkim za rady i mam nadzieje że nastepny zakup bedzie juz udany . PozdrawiamTo daj znac co kupiłes i jak ci działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GSI Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Niechce robić OT ale własnie sie zastanawiam nad dwoma płytami Gigabyte GA-7VA KT400 Asus A7V8X-X Która wg was bedzie lepsza ???????? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Niechce robić OT ale własnie sie zastanawiam nad dwoma płytami Gigabyte GA-7VA KT400 Asus A7V8X-X Która wg was bedzie lepsza ???????? :) Ja bym wziął A7V8X-x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GSI Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 oki biore asusa a jak bedzie zly to kolega bedzie mial przekichane :) Zartuje jutro jade wymienic plyte . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WEB Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Właśnie przeczytałem ten temat....i to pewnie dlatego że mam ten sam problem. Ten sam model płyty GA-7VT600L z tym że mam sieciówkę. Mam wsadzonego 2400+ i kapa mam 65 stopni.... Musze się zabawić w aktualizację Biosu innej rady nie ma. GSI jak możesz to napisz jak się ta historia skończyła.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
combat Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Jak dla mnie to chyba jakims cudem ten proc chodzi na v2.0 albo podobne....niewiem czemu ale skoro wsyzcho gra to tylko napiecie moze dawac taka temp. C hyba ze masz jakis inny komponent blisko radiatora np: zasilasz <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span> wysysa powietrze coolerowi od procka i ten niema czym chlodidzc. Jedno z dwoch na bank Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WEB Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zasilacz jest nad, ale jakoś mi się nie wydaje żeby aż tak ciągnął, poza tym czujnik jest pod prockiem więc chyba wiele to nie zmieni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GSI Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Już mam nową i dobra płyte a mianowicie MSI KT4V jestem z niej zadowolony :) temp przy 1800+@2000+ w stresie to 56 stopnia :) Chyba dobrze :) A co do tego GIgabyte to reklamuj i zmien sobie płytke na nową . Wynika z tego że albo felerna seria weszła na Polski rynek albo to jest wada fabryczna :( . Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Hmm.. a mi sie wydaje ze dioda termiczna jest rypnieta. Moze sam zamontuj jakis czujnik i nie przejmuj sie wskazaniami mobo ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 hehe, kolo opisuje problem z płytą gigabyte na kt600 a później zastanawia sie jeszcze nad następną gigabyte. olej tę firmę, nie przykłądają się do płytek pod MAD, bierz asusa a najlepiej ABITa KV7 (też KT600) i nie ma prawa być takich cyrków (spośród płyt pod nF2 abit najlepiej podaje temp, nie ma przekłąmań). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WEB Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Spoko spoko okazuje się że zwalony jest czujnik w płycie !! zawyża o ok 10 -15 stopni!!!! Bo jest ten sam co do Intelów i ponoć dla AMD żle przlicza, poza tym wszystko OKI Płytka zajebista Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 mam tez tą płyte gigabyta i procka xp 2000+ , tem od 50-60 C , wiec myslicie ze zawyża, wiec olac sprawe temp i nie zwracac uwagi na nią. A jak zawyzą to czy inny program do pomairu moze wg pokazac inna tempo, czy to wian czujnika czy softu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 u mnie komp się zawiesza a radiator jest ciepły więc zawyżanie temperatur odpada. nic innego nie może mi zawieszać, tylko proc. zwiechy sątylk opodczas grania czyli mocnego obciążenia kompa. a dlaczego nie grafa ? bo jak gram w coś i mam włączonego w tle winampa to po jakimś czasie słyszę jak winamp przerywa. to oznaka że komp zwalnia ratując się przed przegrzaniem. przecieżmam wycią przez łącznie 2 wiatraki 8 cm !!! jutro zakłądam z przodu jeszcze 2 wciągające i zobaczymy. proc ma napięcie standardowe aż 1.650 V :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WEB Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Gigabyte na bank zawyża temp.... udowodnione klicznie. Pracowałem w serwisie przez ostatni miesiąc (miałem praktyke) i była płyta GA pod P4 i staryowała po (15 sek) z 65 stopni podnosząc się do 85 i co i nic komp chodził i ani nie myślał o zacinaniu czy zwalnianiu. Poza tym w Sisoft Sandra pisze o tym że niektóre czujki które nie dolegają do procesora mierzą temp pokojową + temp procka. I wtedy się wszystko zgadza... U mnie wskazuje między 64 a 72 czyli mam ok 50 - 60 I z tym Pentiumem podobnie Olejcie te wskazanie - poprostu się trzeba do tego przyzwyczaić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 w bisoie mam teraz 50-55 a sandra pokazuje 38 c . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WEB Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 no i się zgadza - akurat między 10 a 15 stopni mniej jeszcze mnie tylko interesuje i jakbyś mógł to zrobić to jak kompa będziesz miał dłużej wyłączonego np. rano jak będziesz włączał to śmigaj od razu do BIOSa i na PC Health Status - zobaczysz wtedy z jakiej temp Ci startuje (sam jestem ciekaw). Sandra często myli wskazanie zainstaluj sobie SpeedFan 4.08 - on się nie myli Napisz jak już to wszystko zrobisz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 sprawdziłem przy starcie jest jakeis 42-45 C, teraz po 5 godzinach jak komp chodzi pokazuje jakies 50-52 C programik od gigabite Ale sandra 2003 ma tka 34 c płyta , 28 procek i 53 dla power / aux temp. Ciekaw jestem ile tak na prawde jest. Powie tylk odla ciekawosci że jak zamontowalem procka maiłem , za duzo pasty i pewnie wiatak troch kijowy było 90 a gdy dosżło do 100 wyłaczal mi kompa , potem zaczołem kobinoac i zjechałem do 80 C ale to i tak było za duzo , wzielem wiatrak i zaczelem go polerowac , paierem jaki miałem pod reka, procka wyczysciełem szkatka tak ze nawet mi sie min ukruszyło z niego , ale jest ok i pasty troszeczke (a kiedys myslalem ze wiecej znaczy lepiej ) i mam 51 C przy 4 godzinnym graniu w cs w sieci. Czyli dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Nie masz przydadkiem zasilacza w obudowie ustawionego pionowo. Jak tak masz to zdejmij boki obudowy z kompa (zostaw tak) i zainstaluj wentylator na radiatorze według sposobu nr 2 (ja też tak mam) Lub zmień obudowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WEB Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 NO i czym tu sie przejmować A jak Ci się ukruszył - to już jest do bani nawet jeżeli działa to to już nie to samo. Wiem bo kiedyś się tak bawiałem Duronem 700 i działa do dziś ale nie bedę tu pisał jak :) Najwyzsza temp. to zawsze procka - tak jak już pisałem Sandra się myli. Zainstaluj Speed Fan 4.08 !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 To Cię czeka wymiana tak czy inaczej. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 No coz, bylo o tym na forum juz chyba 1000 razy, ale widze, ze niektorzy ciagle uparcie wierza, ze to, co jest na mobo to termometr i pisza takie bzdury w stylu: "ja mam xx*C". To sluzy do ostrzegania przed przegrzaniem, a nie do dokladnego pomiaru. Margines bledu moze byc ogromny. W dodatku takie same procesory na dwoch identycznym modelach plyt moga miec inne temperatury. Dlatego kazdy test porownawczy wykonuje sie na tej samej platformie. Najwazniejsza tam jest roznica temperatur pomiedzy roznymi chlodzeniami, a nie sam wynik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WEB Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Z tego co ostatnio się tez dowiedziałe to istotą sprawy jest RÓŻNICA MIĘDZY STARTEM A STRESEM. Jeżeli z 30 rośnie ci na 70 to zonk. Natomiast jak zaczynasz od 55 a kończysz na 70 wtedy jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 no nie powiedziałbym. mi komp startuje od ok 40-45*C i olałbym to gdyby nie fakt, że miedziany titan CU5TB jest podczas grania mocno ciepły (więc dobry styk procka z coolerem) i komp się zawiesza ! jużpo kilku minutach gry w NFS HP 2 się wyłożył a jest niepodkręcony (10*166=1,67 GHz). kilka razy zakłądałem cooler bo myślałem że może krzywo (mam copper shima więc musi być prosto), za mało pasty lub coś podobnego ale coooler jest gorący więc ok. stepping mojego procka to AO :( i sandra podaje standardowe napięcie jako 1.650V, bios pokazuje że jest 1.63V a grzeje się jak głupi. otworzenie budy nic nie daje, 2 wiatraki x8xcm z przodu też nie, nawet bezpośredni nadmuch na procka nie daje efektu - temp prawie nie spada. czy to jes tpodstawa do wymiany procka ??? nie chce chodzić na standardowych ustawieniach nawet przy świetnym chłodzeniu !!! przecież nie dokupię do niego V7+ czy WC bo nie chcę. żeby cooler do 3200+ nie starczał to już przesada. mogę wymienić ????? nie jest ukruszony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WEB Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Wątpię, żeby była to przyczyna procka. Czy radiator Cie parzy jak go dotykasz??? I zobacz w ustawieniach BIOSu, bo tam się ustawia coś takiego jak temp przy której komp sie wyłącza ! ! ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 radiator jest gorący ale nie parzy. dmucha z niego na prawdę gorące powietrze i dodatkowa wentylacja budy nie wystarcza. płyta nowa, napięcie 1.630V a niektórzy mają wyższe i mocno podkręcone procki i nie maja takich problemów jak ja. teraz działąm na 9*166=1533 MHz (1800+) i nie było zwieszki. i nie mam ustawiania temp przy której komp się wyłącza. i nic się nie restartuje, po prostu obraz zatrzymuje się na ekranie (nie znika) i wisi.radiator jest gorący ale nie parzy. dmucha z niego na prawdę gorące powietrze i dodatkowa wentylacja budy nie wystarcza. płyta nowa, napięcie 1.630V a niektórzy mają wyższe i mocno podkręcone procki i nie maja takich problemów jak ja. teraz działąm na 9*166=1533 MHz (1800+) i nie było zwieszki. i nie mam ustawiania temp przy której komp się wyłącza. i nic się nie restartuje, po prostu obraz zatrzymuje się na ekranie (nie znika) i wisi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WEB Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 to ja już nie wiem.. spróbuj wsadzić inny procek i zobaczysz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 thx, na ten pomysł też wpadłem tylko myślałem że ktoś znajdzie coś innego. a mogą mi wymienić procek na gwarancji przez to, że grzeje się bardziej niżpowinien ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...