WEB Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 no wiesz zawsze może być z nim cos nie tak... jak masz na gwarancji to powinieneś się wykłucić... a wsadzałeś swój procek na inną płytę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 nie wsadzałem ale muszę się przejść jutro do serwisu i u nich wsadzić tego procka. wszystkie programy podaj napięcie 1.63V więc nie jest znowu aż tak wysokie żeby miał się przegrzewać. boję sięzdjąć CS bo jak ukruszę to po gwarancji ale radiator jes tgorący więc raczej dobrze dotyka. po zdjeciu coolera na jego spodzie widać odciśnięty rdzeń i w tym miejscu nie ma prawie pasty - została wyciśnięta przez przylehający rdzeń więc CS raczej nie jest za gruby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WEB Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zobaczymy co Ci powiedza w serwisie - sam jestem ciekawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dysan Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 tesz mam antka 1800+ i muj mam temp max 43 C w stresie ale otwarta obudowa i w upalni dzien jak jest chlodno na polku to w windzie mam nawet 34 C po podkreceniu 12x166 mam temp do 50 C ASUS A7V8X-X antek 1800+ sapphire 9100 256mb kingston 300W CODEGEN :-(( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 witam ponownie. jużprocek wróciłz serwisu i proc jest sprawny - to nie jego wina. ale w międzyczasie zdechł mi caviar (caviar = ścierwo totalne, nie kupujcie tego szajsu) i zmieniłem dysk na maxtora 6.4 GB. instaluję windę itp i procek się nie grzeje !!! myślę - mam to z głowy, to była wina dysku. ale teraz dorzuciłem kilka programów i sterowników i znowu się grzeje :/ czyli to jednak nie to. będę doinstalowywał sterowniki i programy pojedynczo i po każdym zapuszczał demo 3d marka. teraz wyłaczyłem sieciówkę w biosie, po jakimś czasie włączyłem i na razie proc chłodny :D sam nie wiem. a co do 3d marka to też niezłe jajo jest : wszystkie możliwe tryby graficznje działają spoko ale jak właczę 1024x768 i 32 bitowy kolor to dźwięk rwie. jak przełaczę na 16 bitowy kolor to spox. ale żeby było trudniej zgadnąć to w 800x600 32 bity jest ok. dziwne, nie ? nie wiem od czego to, może sterowniki ? ale ostatnio miałem 30.82 i było to samo, teraz mam standardowe od karty. ale olać to, ważne że to nie proc bo bym przez 3 tygodnie nie miał w co stukać. pozdroofka, ECS wymiata każdego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freak Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Mam Athlona XP1700 (0,13) JIUHB Thoroughberd i temp w idle=48st na ECS K7VTA3 chlodzenie mam woda ... blok wydaje sie byc temp 28st (sprawdzalem termometrem laserowym) czy to mozliwe zeby ta plyta zawyzala temperature ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WEB Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 NO więc z tego co rozgryzałem ten temat to płyta jak najbardziej może zawyżać temp. Istotna jest różnica między startem i nagrzaniem. Sprwadź ile masz na starcie i np po 15 min. no a poza tym 48 stopni to żadne zmartwienie. Ja mam 66 i sie nie martwie. Poza tym termometrem chyba nie jesteś w stanie sprawdzić temp jądra porcesora - no chyba że wsadziłeś go pod cooler Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freak Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 na starcie mam 48 a po okolo 20min mam 51st. a co do temperatury z termometrem laserowym to chlodzilo o temp bloku a nie jadra ... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WEB Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 to wg mnie jest oki - nie przejmuj sie niczym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 ja mam podobny problem sadze ze moj epox zawyza temp. czasem dochodzi do 75 stopni a nawet do 80 :evil: i postanowilam sprawdzic temp. w innych programach typu Speedfan i Sisoft Sandra i temp w biosie jest taka sama jak w Sandrze i Speedfanie. Ale to raczej niemozliwe zeby byla tak wysoka 75 stopni by parzylo :wink: chyba a rdzen jest cieply, przy wskazaniu 50 stopni rdzen jest zimny!! Wiec sie zastanawiam czy moge jakos sprawdzic jaka jest prawdziwa temp?? i czy te epoxy mialy sklonnosc do zawyzania?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WEB Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Wsadź ten sam procek z tym samym coolerem do innej płyty najlepiuej ASUS ABIT lub SOLTEK i sie przekonasz że jest mniej ! Gwarantuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...