xRamzes Opublikowano 30 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2021 Hej, od dłuższego czasu szukam monitora do pracy i ciągle rozkminiam nad tymi dwoma. Za dellem przemawiają do mnie m.in. 4 porty usb 3.0 oraz sama jakość jego wykonania, natomiast podobno kuleje w nim kontrast i czerń. MSI natomiast posiada lepszy gamut, lecz mam obawy co do jakości jego wykonania 😕 Na zdjęciach prezentuje się trochę jakby był zrobiony z najtańszego plastiku + usb tylko 2.0. No i też słyszałem, że msi ma średnią kontrole jakości, przez co często zdarzają się mu jakieś badpixele 😕 Potrzebuje go głównie do pracy, tak na oko: 45% programowania, 25% grafiki, 30% gry + filmy. Stąd moje pytania: Czy kontrast oraz czerń w tym dellu mocno rzuca się w oczy? Jak faktycznie wypada jakość wykonania tego msi? Czy te plastiki w rzeczywistości również sprawiają wrażenie takiej tandetności? Czy ten dell wystarczyłby do amatorskiej obróbki grafiki/zdjęć? Jakie są wasze opinie na temat obu tych monitorów? Co ewentualnie proponujecie zamiast nich? Ogółem szukałem czegoś w stylu: 27" 1440p, 16:9 IPS Możliwość montażu na dodatkowym uchwycie (vesa) 120Hz+ Do ~2000zł Jeśli chodzi o gierki, to zwykle siedzę w grach przekroju Wiedźmina, Cyberpunka, ale też czasami jakiś fps w stylu csa czy apexa wpadnie. Domyślnie mam zamiar dokupić jeszcze jeden monitor 27", oba będą zawieszone na uchwycie vesa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xRamzes Opublikowano 2 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2022 Hej, dzięki za odpowiedź 🥰 myślałem nad 21:9, ale no, troche odpychają mnie czarne paski po bokach przy odpalaniu większości filmów czy przy podpięciu konsolki 😕 Może kiedyś jak będę szukał drugiego monitora to się skusze na niego, lecz na razie szukałbym czegoś w standardowych 16:9 Swoją drogą, myślałem też czy nie pójść w zestaw 3x24", ale niestety nie znalazłem żadnego ciekawego monitora z 1440p 😕 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...