Batatek Opublikowano 30 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2021 Cześć z racji ze mój laptop ma już jakieś 7 lat pomyślałem o jakiejś wymianie . Nie gram w nic (chyba ze w twierdze ) Potrzebuje w 99% do Internetu. Wymagania : 15 cali Windows na pokładzie 8gb ram Dysk 256gb miło jak by miał więcej ale wiem ze to raczej wątpliwe. Oraz opcje rozbudowy .Po czytam ze coraz częściej jakieś lutowanie . Wiadomo ze takie opcje jak podświetlana klawiatura odpada w tej cenie . Może chociaż obudowa nie będzie zupełnie plastikowa ? Mam na oku jak na razie jeden tylko czy iść w tą stronę chodzi o model. HP 15s Będę wdzięczny za każdą rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rvenix Opublikowano 31 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2021 Hej, przede wszystkim unikaj wszystkiego co ma tylko 2 rdzenie, to już dzisiaj jest mocno słabe. Laptop który podał zeus1985 ma właśnie taki procesor, który jest dwa razy wolniejszy od tego w tym HP 15s co podałeś. Także, z tych dwóch to ja bym brał tego HP 15s zdecydowanie. Jeżeli miałby być Intel to od i5 (4/8(rdzenie/watki)) w górę 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batatek Opublikowano 1 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2022 W dniu 31.12.2021 o 13:17, rvenix napisał: Hej, przede wszystkim unikaj wszystkiego co ma tylko 2 rdzenie, to już dzisiaj jest mocno słabe. Laptop który podał zeus1985 ma właśnie taki procesor, który jest dwa razy wolniejszy od tego w tym HP 15s co podałeś. Także, z tych dwóch to ja bym brał tego HP 15s zdecydowanie. Jeżeli miałby być Intel to od i5 (4/8(rdzenie/watki)) w górę Mała aktualizacja co do tego Hp Ustrzeliłem troche lepszego za kilkanaście zł wiecej . Dokładnie za 2022 zł ten model HP 15s Ryzen 5-5500/8GB/512/Win10 IPS Black dodatkowo zarezerwowałem ASUS VivoBook 15 X513EA i3-1115G4/8GB/256/W10 Toshiba Dynabook SATELLITE PRO C50 i5-1035G1/8GB/256/W10 Również oba za 2022 zł No chyba że iść na całość (nie ukrywam nie chce za bardzo HP Pavilion 15 Ryzen 5-5500/16GB/512/Win11 White Wiem ze te Paviliony są bardzo polecane . Tylko czy jest sens tyle dopłacać do metalowej obudowy oraz podświetlenia klawiatury ? Nie ukrywam ze z tych w/w kusza głownie te HP (wiąże się to ze zwrotem od HP 400 zł ) Wiec finalnie HP 15s wyszedł by 1622 zł a HP Pavilion 2399 zł . W co atakować ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rvenix Opublikowano 1 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2022 (edytowane) Tego Asusa z i3 to sobie odpuść, lepszy i to dużo jest ten HP 15S 5500u. Ta Toshiba nie jest taka zła, ale w tej cenie masz lepiej wyposażonego HP Paviliona. Także jeżeli możesz sobie pozwolić na HP Pavilion ten z 5500u to nie ma się nad czym zastanawiać. Ostatnio znajomy szukał laptopa do pracy i poleciłem mu właśnie takiego Paviliona tylko z procesorem 5700u, ale ten 5500u też jest super (6 rdzeni/12 wątków robi robotę). "Tylko czy jest sens tyle dopłacać do metalowej obudowy oraz podświetlenia klawiatury ?" To już musisz sam ocenić, jakie masz priorytety, ja bym dopłacił 🙂 Edytowane 1 Stycznia 2022 przez rvenix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...