Jump to content
pawelkonrad

Programy po postawiniu nowego systemu

Recommended Posts

Witam, 

Panowie i Panie najlepszego w nowym rocku przede wszystkim. 

Moje pytanie jest takie, czy ma ktoś z Was listę niezbędnych programów która należałoby wgrać/zainstalowac po zakupie nowego sprzętu z win10? 

Dawno się już nie bawiłem software i nie bardzo wiem co dzisiaj w trawie piszczy, ale też tak żeby nie zamulić systemu. 

Komputer będzie wykorzystywany do robienia ofert, przeglądania internetu i pracy z Excelem oraz przeglądaniem masy zrobionych zdjęć ze smartfona. 

Pricek mój jest 11generaciji i5, 16gb ramu, asus vivobook. 

Pozdrawiam

Paweł 

Bardzo trudno odpowiedzieć na takie pytanie. Najważniejsze do czego używasz komputera. Fajne narzędzie, na które jakiś czas temu wpadłem to ninite - pozwala stworzyć instalator z wybranych programów.

Dla mnie z takich ogólnych to 7zip, notepad++, sumatraPDF, FastStone, Picassa (siła przyzwyczajenia :D), VLC i foobar2000. Jak masz to MS Office, a jak nie to LibreOffice.

Miłej zabawy!

Ale to wszystko zależy do czego potrzebujesz komputer jaką pracę wykonujesz czy używasz pc na przykład do gier, rozrywki czy na przykład do pracy biurowej , graficznej , programowania, czy potrzebujesz jakiegoś komunikatora. I tak dalej . Polecam na przykład program ninite .

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka