Skocz do zawartości
MultiPhantom

D-Link DVA 5592 a łącze kablowe.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Mam pytanie, czy do tego routera (oraz w sumie innych), który ma wbudowany w sobie modem ADSL/VDSL będzie można podpiąć modemrouter od Multimedii (Arris TG2492). Pytam, ponieważ zawsze brylowały u mnie w domu swego czasu "zwykłe routery xDSL", a ten otrzymałem za darmo.

Główkując chciałbym go podłączyć tak... 1xLAN->D-Link WAN i oczywiście w Arrisie zmiana przez infolinię na Bridge, co by nie zaśmiecać i nie wpaść w podwójny NAT.

Od razu może napiszę, dlaczego chciałbym go podpiąć:

-możliwość konfiguracji (w Arrisie po dostaniu się do routera oczywiście wszystko po swojemu zrobiłem, lecz kilka rzeczy nadpisuję się przez ponowną synchronizację po wkręceniu Coaxiala i wolę wszystko czarno na białym)

-złącza USB, które w moim konkretnym przypadku się przydadzą

-dostałem go za darmo.

Pamiętam, że w TP-Linkach jest możliwość zmiany pracy routera, aczkolwiek nie wiem jak się ma to do innych firm.

Dzięki z góry za porady.

#Edit... Łącze posiadam 600/60 Mb.

#EDIT 2... Czy ktoś, coś wie?

Edytowane przez MultiPhantom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@karpior Dzięki za odpowiedź. Przyznam, że domyślałem się odpowiedzi, lecz zawsze w głowie miałem (mimo że posiada port WAN/EWAN), że routery z vdsl/adsl, nie współgrają z "kablówką". Nie wiem czemu tak myślałem, może dlatego, że nie posiadałem owego... Tak czy siak dzięki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi