MultiPhantom Opublikowano 5 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2022 (edytowane) Witam serdecznie. Mam pytanie, czy do tego routera (oraz w sumie innych), który ma wbudowany w sobie modem ADSL/VDSL będzie można podpiąć modemrouter od Multimedii (Arris TG2492). Pytam, ponieważ zawsze brylowały u mnie w domu swego czasu "zwykłe routery xDSL", a ten otrzymałem za darmo. Główkując chciałbym go podłączyć tak... 1xLAN->D-Link WAN i oczywiście w Arrisie zmiana przez infolinię na Bridge, co by nie zaśmiecać i nie wpaść w podwójny NAT. Od razu może napiszę, dlaczego chciałbym go podpiąć: -możliwość konfiguracji (w Arrisie po dostaniu się do routera oczywiście wszystko po swojemu zrobiłem, lecz kilka rzeczy nadpisuję się przez ponowną synchronizację po wkręceniu Coaxiala i wolę wszystko czarno na białym) -złącza USB, które w moim konkretnym przypadku się przydadzą -dostałem go za darmo. Pamiętam, że w TP-Linkach jest możliwość zmiany pracy routera, aczkolwiek nie wiem jak się ma to do innych firm. Dzięki z góry za porady. #Edit... Łącze posiadam 600/60 Mb. #EDIT 2... Czy ktoś, coś wie? Edytowane 7 Stycznia 2022 przez MultiPhantom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpior Opublikowano 7 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2022 DVA-5592 posiada prócz modemu ADSL/VDSL normalny port WAN RJ45, więc czemu miałoby to nie działać? Jest to dość rozbudowany router. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MultiPhantom Opublikowano 7 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2022 @karpior Dzięki za odpowiedź. Przyznam, że domyślałem się odpowiedzi, lecz zawsze w głowie miałem (mimo że posiada port WAN/EWAN), że routery z vdsl/adsl, nie współgrają z "kablówką". Nie wiem czemu tak myślałem, może dlatego, że nie posiadałem owego... Tak czy siak dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...