Skocz do zawartości
SeyBee

Ratuuuujcie!!! Problem z grafą

Rekomendowane odpowiedzi

Mam bardzo poważny problem z kartą graficzną.

Gdy gram w jakąś gierką (Devastation lub Chrome) to po około minucie wyskakuje mi blue screen na którym to jest napisane że wystąpił błąd w pliku nv4_disp.dll no i nic nie mogę zrobić.Instalowałem po kolei wszystkie dentki jakie mam począwszy od 40.72 do 44.02 (omegi też) i ciągle ten sam problem.

Jestem do tego stopnie zdesperowany,że 3x przeinstalowałem XP-ka, później wgrywałem SP1 i ciągle nic. W biosie sprawdzałem różnych ustawien pamiątek,agp i też nic.

Napięcia mam OK.

Pomóżcie bo już nie mam pomysłów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grafa nie jest podkręcona. Wcześniej wszystko chodziło cacy na XP i nie było problemów z grafą. Do mobo miałem najpierw 4.46 a później 4.48 i ciągle to samo.

Naprawdę nie mam pojęcia co się dzieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Peterq : jakbyś znał się choćby troszkę na kompach to byś wiedział że chodzi o GF 256 (czyli geforce 1) z pamięciami DDR. zawaliście znane grafy, m.in. CLAP (creative labs anihillator pro)

pamięć 32 MB DDR. pięknie siępodkręcały i m,iały na prawdę niezłą wydajność, po podkręceniu doganiały pełne GF2 niepodkręcone.

SeyBee : proc masz mało podkręcony więc to raczej nie on wini. może timingi pamięci podniosłeś ?? miałem wczoraj kingstony na samsungach DDR 333 i podniesienie timingów powyżej normal wymagało podniesienia napięcia ! lipne pamięci, 7.5ns. już elixiry 333 6ns podkręcały sięna 400 MHz (a może i wyżej) ale mam kingstony na infineonach i też 6ns i kręcą się na 400 MHz a może i wyżej. sprawdź timingi, ustaw jakieś bezpieczne, jak nie pomoże to popróbuj z win 2K, nie jest wolniejszy a jakoś lepiej chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Peterq : jakbyś znał się choćby troszkę na kompach to byś wiedział że chodzi o GF 256 (czyli geforce 1) z pamięciami DDR. zawaliście znane grafy, m.in. CLAP (creative labs anihillator pro)

pamięć 32 MB DDR. pięknie siępodkręcały i m,iały na prawdę niezłą wydajność, po podkręceniu doganiały pełne GF2 niepodkręcone.

SeyBee : proc masz mało podkręcony więc to raczej nie on wini. może timingi pamięci podniosłeś ?? miałem wczoraj kingstony na samsungach DDR 333 i podniesienie timingów powyżej normal wymagało podniesienia napięcia ! lipne pamięci, 7.5ns. już elixiry 333 6ns podkręcały sięna 400 MHz (a może i wyżej) ale mam kingstony na infineonach i też 6ns i kręcą się na 400 MHz a może i wyżej. sprawdź timingi, ustaw jakieś bezpieczne, jak nie pomoże to popróbuj z win 2K, nie jest wolniejszy a jakoś lepiej chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zaczęły się dziać te jaja to pierwsze co zrobiłem to sprawdzałem stery ale jak to nie pomogło to zabrałem się za pamiatki. Sprawdzałem je na wszystkich możliwych ustawieniach, nawet wrzuciłem defaultowe timingi i ciągle d.u.p.a. :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...