Bull_Byk Opublikowano 18 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2022 (edytowane) Witam, nie mam w tym temacie rozeznania i nigdzie nie mogę znaleźć jednoznacznych informacji. Jeśli mam router Asus i chciałbym zwiększyć zasięg o urządzenie Mesh to musi to być urządzenie od Asusa, czy może to być dowolne inne urządzenie od np Tp-linka, Tendy, Linksysa itp. wpierające Mesh. Np takie recenzje Tendy MW3 lub MW6 pokazuja komplet ale widac ze chyba jedno urzadzenie jest masterem( takim routerem) a pozostale są slave. A chcialbym zeby funkcje mastera miał router Asusa, a każde inne urządzenie łączyło się już po wifi i było w tej samej podsieci (czyli wyłączone dhcp w Mesh-ach) Czy jest to możliwe? Edytowane 18 Stycznia 2022 przez Bull_Byk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpior Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Urządzenia różnych producentów nie są kompatybilne między sobą, to zamknięte systemy. W twoim przypadku cytując producenta: Cytat Obsługa technologii ASUS AiMesh – stwórz elastyczną, płynnie pracującą sieć dla całego domu przy zastosowaniu routerów kompatybilnych z AiMesh a więc poszukaj po prostu jakiegoś Asusa wspierającego AiMesh. Pamiętaj, że mesh najlepiej działa w opcji spięcia jednostek kablem, a po wifi tylko "klienci" czyli laptopy, telefony itd Konfiguracja: Edytowane 19 Stycznia 2022 przez karpior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull_Byk Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2022 No trochę mnie tym zasmuciłeś. Czyli ogólnie - jak decyduje się na jednego producenta to już muszę konsekwentnie brnąć w rozwiązania tego samego producenta. Słabo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...