Skocz do zawartości
rigie

Jaki dysk SSD?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

ostatnio mój PC doprowadza mnie do szału, i wpadłem na pomysł aby wymienić stare HDD na SSD.

Pytanie tylko jaki i czy w ogóle jest to możliwe, ze względu na wiek komponentów.

Głównie chodzi o to że komputer nawet po formacie włącza się wieczność, a dodatkowo chociażby w CS:GO fpsy spadają czasami nawet do 50, co raczej nie powinno mieć miejsca.

Budżet w sumie elastyczny, bo nie wiem czy kupić 500gb i wywalić HDD czy kupić tylko 256GB na najpotrzebniejsze rzeczy typu system itd.

Płyta Główna: MSI H97m-e35 

Procesor I5 4690

Grafika GTX 1660 Super

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haha to długo wytrzymałeś, szkoda tylko straconego czasu. Ja pierwszy ssd chyba mam od 2016 roku, jak stały się przystępne cenowo i składałem pierwszy zestaw, bo wcześniej na laptopie z hdd jechałem.
Ale, HDD zawsze trzeba mieć na zdjęcia filmy muzykę gry niewymagające szybkich loadingów itd.
Ile gb potrzebujesz to już tylko Ty wiesz, ja mam 2x hdd po 500gb i ssd 500gb, ale jak gry zaczęły mieć niebotyczne rozmiary to musiałem dokupić jeszcze drugie ssd 1tb, bo hdd na gry to już przeżytek. I mam te całe 1,5 tb zapełnione grami.. 😛
Przejrzyj testy najnowszych ssd'ków i wybierz z najlepszych jakiś w miarę tańszy, szkoda kasy na chłam, który koło prawdziwego ssd nawet nie stał, a z drugiej strony szkoda też na najlepsze, których możliwości i tak nie wykorzystamy, a także nie będziemy się zabijać o sekundy różnicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi