ndru Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Witam nie chcialbym nikogo zdenerwowac tutaj moim pytaniem jako ze temat byl juz poruszany na tym forum. Problem w tym ze przegladnalem archiwum i nie wszystko u mnie wychodzi jak powinno w zwiazku z tym mam pytanie: mam plyte ECS K7VZA rew. 3.0 (133 suported), bios najnowszy v 3.7, i chcialem puscic procesor (Duron 800) na FSB 133 Mhz. Podnioslem napiecie na procesorze (malowanie mostkow) na 1,85 V. Komputer sie uruchamia na 1,065 GH jednak w czasie ladowania windows wychodzi albo "Blad rejestru" albo "Blad ochrony Windows" czy to jest wina slabej serii procesora czy cos moze zle robie, ustawilem spowrotem FSB na 100 Mhz i na takim napieciu pracuje nie przekraczajac 47 st. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 i co w tym dziwnego ??? duron nie byłmistrzem podkręcania, moja osiemsetka szła na 133 ale tylko post, spokojnie chodziło na FSB 125 czyli równo 1 GHz ale musiałem podnosić napięcie do 1.725V. jeśli chcesz mieć pamięci synchronicznie 133 MHz (pewnie o to ci chodzi) i troszkęwięcej MHz'ów na procku to radzę ci zmienić mnożnik na 7.5 i wtedy dać FSB 133. na 1 GHz powinno chodzić dobrze. ale chłodzenie przydałoby się lepsze. temp wzrośnie o nawet 10*C. więc jeśli nie masz to dorzuć z tyłu pod zasilaczem wyciągający wiatrak lub/i z przodu wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ący. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...