tongpo7 Opublikowano 28 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2022 Cześć, Pojawił się u mnie pare dni temu dziwny problem. Komputer (Win7) pracuje normalnie, wszystko działa jak zawsze ale w losowych sytuacjach, czasami po 30min, czasami po 2h tracę połączenie z internetem. Po najechaniu kursorem na ikonę internetu w prawym dolnym rogu nic się nie dzieje, nie widzę możliwych połączeń Wi-Fi, prawy przycisk też nie działa. Kiedy próbuje wejść w panelu sterowania w "sieć i internet" zawiesza się okno folderu, robi się białe a ikonka ładowania cały czas się kręci, w inne zakładki w panelu normalnie mogę wejść. W tej sytuacji pozostaje tylko uruchomienie ponownie lub zamknięcie kompa aleee zawiesza się podczas zamykania systemu, niebieski ekran i tyle. Reset z palca- system się ładuje- net działa- mogę normalnie wyłączyć kompa. Ktoś poratuje? :( Win7 ASRock P67 PRO3 Karta sieciowa ASUS PCE-AC88 Internet Toya Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2022 W dniu 28.01.2022 o 09:48, tongpo7 napisał: Cześć, Pojawił się u mnie pare dni temu dziwny problem. Komputer (Win7) pracuje normalnie, wszystko działa jak zawsze ale w losowych sytuacjach, czasami po 30min, czasami po 2h tracę połączenie z internetem. Po najechaniu kursorem na ikonę internetu w prawym dolnym rogu nic się nie dzieje, nie widzę możliwych połączeń Wi-Fi, prawy przycisk też nie działa. Kiedy próbuje wejść w panelu sterowania w "sieć i internet" zawiesza się okno folderu, robi się białe a ikonka ładowania cały czas się kręci, w inne zakładki w panelu normalnie mogę wejść. W tej sytuacji pozostaje tylko uruchomienie ponownie lub zamknięcie kompa aleee zawiesza się podczas zamykania systemu, niebieski ekran i tyle. Reset z palca- system się ładuje- net działa- mogę normalnie wyłączyć kompa. Ktoś poratuje? 😞 Win7 ASRock P67 PRO3 Karta sieciowa ASUS PCE-AC88 Internet Toya tu by trzeba zacząć od tego ze możliwe jest kilka scenariuszy, a PC raczej trzeba poddać diagnostyce, dysk systemowy, pamięć Ram, możliwe problemy z sterownikami, problemy z systemem, wirusy, bakterie lub koparki itp. i to nie jest zabawa na 5 minut, jak nie wiesz jak się za to zabrać to zanieś kompa do serwisu , będzie szybciej. może na początek wymontuj ta kartę sieciowa, i zobacz jak wtedy zachowuje się PC i system, za ile ? 450pln, ciekawe czemu ma takie duży radiator a może karta się zawiesza bo ma zbyt wysoka temperaturę ?, to tylko taka teoria, a rękę ty przykładał do radiatora jak Internet "ucieka" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tongpo7 Opublikowano 30 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2022 Akurat jak kupowałem to za około 300zł. Przeinstalowałem sterowniki karty, sprawdzałem kompa Adware cleanerem i Malwarebytes, nic nie znalazło. Jak wypadałoby sprawdzić jakimś innym programem to dajcie proszę znać. Nie przykładałem ręki, będę o tym pamiętał jak znowu zniknie net. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...