Skocz do zawartości
tongpo7

Win7, problem z wyłączeniem komputera, brak internetu

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Pojawił się u mnie pare dni temu dziwny problem. Komputer (Win7) pracuje normalnie, wszystko działa jak zawsze ale w losowych sytuacjach, czasami po 30min, czasami po 2h tracę połączenie z internetem. Po najechaniu kursorem na ikonę internetu w prawym dolnym rogu nic się nie dzieje, nie widzę możliwych połączeń Wi-Fi, prawy przycisk też nie działa. Kiedy próbuje wejść w panelu sterowania w "sieć i internet" zawiesza się okno folderu, robi się białe a ikonka ładowania cały czas się kręci, w inne zakładki w panelu normalnie mogę wejść. W tej sytuacji pozostaje tylko uruchomienie ponownie lub zamknięcie kompa aleee zawiesza się podczas zamykania systemu, niebieski ekran i tyle. Reset z palca- system się ładuje- net działa- mogę normalnie wyłączyć kompa. Ktoś poratuje? :(

Win7

ASRock P67 PRO3

Karta sieciowa ASUS PCE-AC88

Internet Toya

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 28.01.2022 o 09:48, tongpo7 napisał:

Cześć,

Pojawił się u mnie pare dni temu dziwny problem. Komputer (Win7) pracuje normalnie, wszystko działa jak zawsze ale w losowych sytuacjach, czasami po 30min, czasami po 2h tracę połączenie z internetem. Po najechaniu kursorem na ikonę internetu w prawym dolnym rogu nic się nie dzieje, nie widzę możliwych połączeń Wi-Fi, prawy przycisk też nie działa. Kiedy próbuje wejść w panelu sterowania w "sieć i internet" zawiesza się okno folderu, robi się białe a ikonka ładowania cały czas się kręci, w inne zakładki w panelu normalnie mogę wejść. W tej sytuacji pozostaje tylko uruchomienie ponownie lub zamknięcie kompa aleee zawiesza się podczas zamykania systemu, niebieski ekran i tyle. Reset z palca- system się ładuje- net działa- mogę normalnie wyłączyć kompa. Ktoś poratuje? 😞

Win7

ASRock P67 PRO3

Karta sieciowa ASUS PCE-AC88

Internet Toya

tu by trzeba zacząć od tego ze możliwe jest kilka scenariuszy, a PC raczej trzeba poddać diagnostyce, dysk systemowy, pamięć Ram, możliwe problemy z sterownikami, problemy z systemem, wirusy, bakterie lub koparki itp. i to nie jest zabawa na 5 minut,  jak nie wiesz jak się za to zabrać to zanieś kompa do serwisu , będzie szybciej. 

może na początek wymontuj ta kartę sieciowa, i zobacz jak wtedy zachowuje się PC i system, za ile ? 450pln, ciekawe czemu ma takie duży radiator a może karta się zawiesza bo ma zbyt wysoka temperaturę ?, to tylko taka teoria, a rękę ty przykładał do radiatora jak Internet "ucieka" ?    

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat jak kupowałem to za około 300zł. Przeinstalowałem sterowniki karty, sprawdzałem kompa Adware cleanerem i Malwarebytes, nic nie znalazło. Jak wypadałoby sprawdzić jakimś innym programem to dajcie proszę znać. Nie przykładałem ręki, będę o tym pamiętał jak znowu zniknie net.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi