Skocz do zawartości
riffo

pamiec, prosze o rade!!

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam epoxa 8RDA i pamiec DDR 256 (266) w jedej kosci. chcialbym dokupic nastepne 256MB ale tu jest pytanie. Wiadomo ze lepiej jakby byly to pamieci o tej samej predkosci, czy duza jest roznica pomiedzy 266 a 400? czy jest sens montowania pamieci 266 i 400? czy lepiej 2x 266? Juz sam nie wiem czy kupowac 266,333,400? nie chce sprzedawac tej kosci 266 poniewaz za duzo strace na niej a na pamiec mam ok 200zl. co radzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja ci radze kupic 400MHz (beda ciut drozsze niz 200zl) bo jak za chwile znajdiesz lewa kase to wywalisz tamta kostke 266 i dokupisz druga 400 a tak bedziesz z dwoma <span style="color:red;">[ciach!]</span>owymi koscmi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mysl :)

TwinMosy sa spoko, ale pamieci, ktore mam obecnie, czyli kosci firmy OCZ ddr 433 cas 2, z miedzianymi radiatorami (w standardzie!) sa niesamowite

musze teraz tylko kupic gdzies tanio p4 na fsb 800, by te kosci podkrecic naprawde wyyysoko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gie en zet www.proline.com.pl tam są 400 za 190 no name ale są  hahahaha i tu cie mam :)

:D

wiadomo o czym mowa - jak bym mial te 190 zeta to bym juz wolal jakies firowe sdr'y chyba hehehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mysl :)

TwinMosy sa spoko, ale pamieci, ktore mam obecnie, czyli kosci firmy OCZ ddr 433 cas 2, z miedzianymi radiatorami (w standardzie!) sa niesamowite

musze teraz tylko kupic gdzies tanio p4 na fsb 800, by te kosci podkrecic naprawde wyyysoko :)

stary co ty porownujesz :) to nie ta klasa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jak latwo sie domyslic.... slabo

najlepiej oczywiscie ! jest dac synchronicznie, proca i pamiec, wtedy wydajnosc jest najwieksza calego kompa

smiem twierdzic, ze gdy proc jest podkrecony mocno, a pamiec jest wolna... to cala wydajnosc znacznie spada i jest nie wiele wieksza niz synchronicznie, ale na mniejsze MHz, ew. troszke slabsza :)

lepiej podkrecic mniej, ale synchornicznie, dlatego dobre RAMy to podstawa :)

chyba, ze podkrecasz proca raz wiecej od ddrow :) np ze 133 fsb na 266, wtedy pamiec na 266 i masz synchro :) ale ktory proc to zniesie ? :)))

ew. sa przeskoki co iles MHz, ze pamiec wskakuje dobrze, ale juz nie pamietam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja ci radze kupic 400MHz (beda ciut drozsze niz 200zl) bo jak za chwile znajdiesz lewa kase to wywalisz tamta kostke 266 i dokupisz druga 400 a tak bedziesz z dwoma <font color="#FF0000">[ciach!]</font> koscmi

Juz sam nie wiem. moze poczekam i braszka mi przywiezie ze stanow OCZ`y. Ale on dopiero wraca za 2miesiace. A poczka odpada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

riffo na jakim FSB jedziesz?

Jesli niemasz zamiaru przeznaczac majatku na kompa to polecam

333 kupic i za reszte kasy wymienic stara rowniez na 333 poczym podniesc FSB na 166.

Beda wtedy pamiatki dzialac synhro - tanio i wydajnie :D

A to ze mozna kupic cos lepszego na przyszlosc to miedzy bajki mozna wsadzic :D

I tak kiedys trzeba bedzie caly komp wymienic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...