Maciej_S85 Opublikowano 1 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2022 Cześć, chce kupić wodne do i9-9900K. Wystarczy wersja 280 czy trzeba iść w 360? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2022 Najpierw to trzeba mieć odpowiednią obudowę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej_S85 Opublikowano 2 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2022 No jakbym nie miał to bym się nie zastanawiał 😉 Mam Dark Base Pro 900 v2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 2 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2022 Procek podkręcony? Weź większą chłodnice, nie będzie jakieś mega różnicy ale Ryzena 7 5800x po OC tak na styk ogarnia wersja 280. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej_S85 Opublikowano 2 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2022 Teraz chodzi normalnie na 4,7 bo jak daje większe napięcie przy 5,0 to już ciepło jest a chłodzi go raczej dobry bq dark rock pro 4. Myślałem po prostu, że te 2x140 będą starczyć bo pewnie cichsze są niż 3x120 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 2 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2022 jakiejś większej różnicy w temperaturze nie będzie (między Twoim dark rock a arctic), natomiast będzie ciszej jak zmienisz fabryczne wentylatory. Z resztą, zobacz sobie: https://www.purepc.pl/test-chlodzen-arctic-liquid-freezer-ii-360-i-240-czy-legendy-okaza-sie-prawda-czy-szwajcarzy-oferuja-najlepsze-aio-na-rynku?page=0,8 Te AIO nie są jakoś bardzo wydajne i są trochę upośledzone bo PWM bada temperaturę procka, nie cieczy przez co trzeba je ręcznie ustawić na jakieś tam obroty, to i owszem, jest ciszej. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej_S85 Opublikowano 2 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2022 Ok dzięki za info. u mnie jest tak jakoś dziwnie, że przy tym dark rock dużo ciepła gromadzi się w okolicach tego wentyla (szyba boczna w obudowie jest naprawdę ciepła) mimo, że jest wentyl na tyle obudowy. A i takie może głupie pytanie, czy takie aio można zamontować w ten sposób, ze wentylatory są do górnej ramy obudowy przymocowane od dołu a chłodnica od góry (rozdzielnie wentylatorów od chłodnicy). Bo łączny wymiar chłodnicy i wentyli to chyba 65 mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 2 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2022 Nie do końca rozumiem ale może dlatego że nie mam tego przed oczami 😉 Ale jeżeli chcesz z jednej strony zamontować wentylatory a z drugiej chłodnicę to się da. PS. Mam Dark Base więc system mocowania podobny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej_S85 Opublikowano 2 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2022 No domyśliłem się właśnie, że skomplikowania wyszło ale Ok, dzięki za pomoc. Zamówię te 360 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...