Skocz do zawartości
mostom

THERMOPOX 85 CT klej termoprzewodzący

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ten klej jest dobry - miał ktoś z nim do czynienia? Mam zamiar przykleić radiator z coolerkiem na GPU karty graficznej i radiator na pamiątki. Czy warto to zastosować czy lepiej jakoś inaczej pokombinować plus pasta termoprzewodząca?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet zamrażanie nie pomoże

Trochę wszyscy przesadzają z tym przyklejaniem na wieki. Jedni piszą, że ciężko jest odkleić radiator z epoxa na mostku północnym, inni, że ciężko jak diabli zdjąć radiator z radeona sapphira. A ja sobie jakoś z tym radzę. Ten klej też puścił - za nisko przykleiłem radiator i nie mogłem karty wcisnąć (zachaczała o kondensatory na płycie). Radiator się odkleił a klej, który został na pamięci od karty graficznej wytarłem zmywaczem do paznokci.

Teraz muszę przykleić czymś innym ten jeden radiator bo już mi kleju zbrakło. Czy można dać na rogi pamięci ciupkę kropelki i posmarować wsio Arctic Silver III ? kropelka nie puści pod wpływem wysokiej temperatury - jak myślicie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co kropelka sklei , sklei żadna siła nie rozklei :).

Poważnie się pytam. Jak się będzie miała wysoka temperatura do wytrzymałości kropelki. Przewodność cieplną to pewnie ma prawie zerową ale czy się nie odklei?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ludziom sie nie odkleeja bo nikt nic nie mowil :D

Gdzieś w faq-u wyczytałem, że kropelkę trzeba dać na pastę - ktoś tak na prawdę robił ? I się radiator razem z kropelką i pastą nie odkleił?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no to raaczej jaks pomylka :) - nie na paste - na rogach kropelka i wewnatrz pasta ale nie smarujesz asty kropelka - bron boze

Ale specjalnie ktoś zaznaczył coby na pastę smarować - ale mi się wydaje, że wtedy wsio odleci.

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=8033

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Termopox dobrze trzyma i nie przewodzi pradu (sprawdzalem miernikiem)

ale na pamieci juz nigdy go nie dam,bo niby nie przewodzi pradu,ale po wyplynieciu na nozki kosci karta graficzna dawala czarny obraz

po wyczyszczeniu kleju octem i szczoteczka do zebow karta chodzi do dzis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Termopox dobrze trzyma i nie przewodzi pradu (sprawdzalem miernikiem)

ale na pamieci juz nigdy go nie dam,bo niby nie przewodzi pradu,ale po wyplynieciu na nozki kosci karta graficzna dawala czarny obraz

po wyczyszczeniu kleju octem i szczoteczka do zebow karta chodzi do dzis

No właśnie u mnie przestała chodzić karta po przyklejeniu pamięci tym klejem :evil: . I nawet czyszczenie za dużo nie dało. Ale wydaje mi się, że u mnie pamięci przez to poszły. A co do szczoteczki i octu - to niezły patent - szkoda, że wcześniej nie wiedziałem, że tym da się to cholerstwo wyczyścić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tam nie pisze zeby na paste przyklejac - to ci poprostu nie chwyci

A co to niby jest ??

1. posmarowac cala powieszchnie kosci pasta i na rogach kropelke kropeliki (klej musi byc na pascie!!!) przylozyc radiator i docisnac z calej sily potem klej ladnie shodzi a radiator lecutko sie odrywa

2. j/w tylko ze zamiast kropelki troche sylikonu (Rogi musza byc czyste bez pasty!!!)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oups sorrrki nie doczytalem ://  :oops: 

ale uwazam ze to zly pomysl

to podobnie jakbys chcial skleic 2 czesci na ktorych jest piasek :)

I tak mi się też wydawało - ale może klej przechodzi i miesza się troszkę z pastą przez to trzyma ale słabiej - zapewne o to chodziło twórcy tego postu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja zamowilem w siriusie takie cos http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=6487&sid=1 . Czy mnial ktos z tym doczynienia?? Chce tym przykleic radiator na SB w Abicie NF7-S, ale niemoge bo jeszcze niedoszlo :(

Też się nad tym zastanawiałem - ale wybrałem tańszą opcję i teraz żałuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...