Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry 

Mam pytanie dotyczące 2 monitorów tak właściwe to aoc 24g2u i aoc c24g1.

1.Gram dużo  w strzelanki takie jak fortnite,warzone jestem graczem competetive więc nie wiem którego mam wybrać podobno va ma szybsze czas reakcji a ips ma gorszy czas reakcji. 

2.Czy w aoc 24g2u widać input lag i ghosting? Zamierzam podłączyć go do xbox serii s. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam 

dobór właściwego monitora pod siebie to ogólnie ciężki temat, bo przed zakupem warto było by przed takim monitorem usiąść i obaczyć jak to wyświetla obraz , ale nie zawsze jest taka możliwość 

na YT jest taki gość "Stilgar" udziela się na kanale moreleTV , poszukaj i przejrzyj jego materiały.

wystarczy wpisać w YT  stilgar morele

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli zależy tobie na maksymalnym czasie reakcji w matrycy to monitory na TN nadal sĄ najszybsze i wielu graczy w CS taki rodzaj matrycy preferuje.Co najwyżej monitory na VA i IPS do nich równajĄ.Ostatecznie kończy się tak że gracz w CS często ma dwa monitory.Jedne na TN do CS i drugi ogólnego zastosowania na matrycy VA lub IPS.Sam posiadam IIYAMĘ G 2470 HSU z czasem reakcji matrycy 0.8.Nie gram w CS niestety ale przerabiałem na YT wiele testów monitorów przed zakupem i moja IIYAMA,Acer Nitro XV242YP,aoc 24g2u i aoc c24g1 lub nawet MSI G241 sĄ bardzo do siebie bardzo zbliżone.Nie ma szans żeby różniły się zasadniczo w czasie reakcji matrycy.Dochodzi tylko indywidualnego odczucia w grze na takim monitorze.W moim przypadku zdecydowałem się na IIYAMĘ bo aoc 24g2u akurat albo nie było albo był ale kosztował 100 zł więcej bo ma więcej portów USB i lepszĄ podstawę.NIC WIĘCEJ nie wchodzi tu w grę.Dodatkowo aoc 24g2u można spotkać teraz z dwoma rodzajami matryc i nie każdy ma matrycę od Pandy.Co dla wielu stanowi jednak problem bo to właśnie częściowo matryca od Pandy wyrobiła markę temu monitorowi.Jeśli zatem zdecydujesz się na aoc 24g2u to upewnij się że twój monitor ma dokładnie takĄ matrycę.Powodzenia :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi