Mate Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Wiec tak mam zamiar ulożyć trochę sieci w domu, ale kabel bedzie szedł pod tynkiem wiec dostac sei do niego nie bedzie mozna. Proszę o rady jak ulozyć skrętkę aby jak czegoś nei pokaszanić, jakie sa promienie giecia kabli, jak go odwijać, w jakiej kolejnosci go podlaczać do gniazdek... słowem wszystko co zrobić aby nie władowac sie w koszty a mieć dobrze polożoną sieć. Moze gdzies mozna o tym poczytać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Nie musisz kuć ścian, użyj do tego korytek. Estetycznie wygląda i jest praktyczne. Kable uginać możesz dowolnie, jak pozwala na to korytko. Ale nie wszystkie rodzaje, np. te poryte teflonem są dość sztywne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mate Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Bylo bylo czytalem ale w sumie skończylo sie to na zabijarce... i koniec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 ;] Nie wiem z czym masz problem. Ja mam w domu położone 250m skrętki pod tynkiem, nieekranowanej udp, kategorii 5 i wszystko śmiga bezproblemowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UFO55 Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Zalecany promień gięcia to standartowo dla drutu to 15 średnic przewodu (10 średnic praktycznie nie robi problemu). Dla linki wypada trochę lepiej, ale poniżej 6 średnic staraj się unikać. Są tacy co gną przewody silniej i twierdzą że in nie szkodzi, ale to przesada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...