galwar12 Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2022 Siemka, potrzebuje porady czy warto składać komputer w tych czasach na karcie graficznej z tytułu, udało mi się ja kupić za 1400 zł nową ze sklepu i teraz pytanie co do tej karty dołożyc, gram głównie w cs go i lola, ewentualnie czasem cod warzone i jakieś bardziej wymagające gry ale od czasu do czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2022 Ja bym szedł w 10400/f lub 11400/f i płytę na b560 aby jakieś szybszy ram typu 3600-3733 wrzucić. Sam mam 5600x do tej grafy ale akurat ja trafiłem procka w dobrej cenie 😉 jak chcesz coś z AMD to spójrz na moją sygnaturkę. Chyba trochę overkill do rx5600xt ale przynajmniej procek nie będzie wąskim gardłem, tak samo ta i5 jak i ryśek 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galwar12 Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2022 A jakie masz osiągi w grach bardziej wymagających ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 23 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2022 Powiem ci że we wszystko co gram to ustawiam wszystko na max i lock na 60fps FHD i taka Forza 4/5, SnowRunner, Wiesiek, AoE 4, Halo, WoT, Doom itp. No w FS22 potrafi chrupnąć ale to raczej wina dużej ilości niezoptymalizowanych modów. Nie zależy mi na nie wiadomo ilu fps bo w CS-a przestałem dawno grać, a monitor i tak tylko 60Hz no można wymusić 72 ale nie w każdej grze chce to działać. Z tego co mi RivaTuner wyświetla w rogu ekranu to raczej gpu jest za słabe pod ten procek a ten RX to i tak na przeczekanie. Przelicz sobie która platforma intel/amd będzie tańsza i bierz. Nie ma co rozkminiać za dużo. Tyle że ja bym nie schodził poniżej 6 jajek 12 wątków bo 4/8 już łatwo będzie zapchać. Przez jakieś 2 mc miałem tego radka razem z 2700k puszczonym na 4,5GHz, ramem 1600Mhz i karta się nudziła. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...