Skocz do zawartości
Striker

Legion 7 vs Strix g17 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, zamówiłem tego Asusa https://m.oleole.pl/laptopy-i-netbooki/asus-laptop-g713-17-r7-16g-1tssd-3070ti-no-os.bhtml?utm_source=2381265|digidip+PL&utm_medium=TradeDoubler&utm_campaign=(TradeDoubler)&utm_content=%2F na promocji za 8500 jednak zastanawiam się czy lepszą opcją nie byłby legion 7 za odrobinę niższą cenę x-kom.pl/p/717885-notebook-laptop-16-lenovo-legion-7-16-ryzen-7-16gb-512-rtx3070-165hz.html Miał ktoś styczność z oboma sprzętami i orientuje się jak z jakością np. płyt głównych? Chciałbym, żeby laptop posłużył mi chociaż z 4 lata. Troszkę martwi mnie w tym asusie jak plastikowa obudowa poradzi sobie z próbą czasu 

Edytowane przez Striker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podłączam się do wątku. Ponieważ otrzymałem ostatnio 2 laptopy służbowe (w tym świetnego w moim mniemaniu Macbooka Pro z M1), mój dotychczasowy Thinkpad nie jest mi potrzebny. Zastanawiam się nad jakimś laptopem gamingowym, przy czym mam również mocną stacjonarkę (z RTX3080TI). Z laptopami gamingowymi nie miałem do czynienia przez wiele lat. Jakie obecnie są te komputery ? Mam na myśli kulturę pracy, temperatury; innymi słowy czy to droga zabawka czy coś tam sobie komfortowo pogram w sypialni, na wyjeździe itp. ? Myślałem o podobnych ofertach jak Kolega. Ten Legion wydaje się ciekawszą konstrukcją... do Asusa jakoś nie mam zaufania. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi