thical Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Korde juz drogi zasilacz mi przyslal Haszyd , widac ze wymienil a model to FSP300 GTP , i dzieje sie to samo co na poprzednim. Zapuszczam 3D2k3 i zaraz po naturze reset kompa.Puscilem w nim nawet wentylator na 12v wiec pracuje na fulla - jest zimniutki [zasilacz] ale i tak przejdzie natura i niezdazy sie wgrac cpu test i reset kompa. NIEMOZLIWE chyba zeby byl zaslaby dla mojego sprzetu ? Dodam tylko ze mam MEGABAJTA 350W grzeje sie ostro ale ciagnie lajtowo moj sprzet. Ps. Napewno to nie jest wina czegokolwiek innego sprzet jest 100% stabilny i na w.w Megabajcie chula idealnie. CO Z TYM FORTRONEM ??????????????????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 hehja tez tak mialem - mialem w domq 5 dzasilek od haszyda - 4xGTP - to samo - obiazam kompa i restart roznica byla taka ze u mnie na defaultowym napieciu codzil ok dopiero po podniesieniu :( niestety mam to dalej na chieftecu wiec ja stawiam na mobo - jestes pewien ze reszta sprzeta ok?? bo ta moja mobo niby trez na starym 250W chodzila luz a tutaj sie kaszani - w przyszlym tyg jedzie na servis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 A brałeś pod uwagę to że to może być coś z kartą garficzną ??? Weż grafe do kumpla i zobacz czy u nniego jest tak samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 A brałeś pod uwagę to że to może być coś z kartą garficzną ??? Weż grafe do kumpla i zobacz czy u nniego jest tak samo. lukasrz - pisalem ze na megabajcie 350w wszystko dziala tylko na fortronie reset kompa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 zgk5 jak bys przegladal ten topic to byl bym happy jak bys udzielil rady co robic ? Bo niewiem moze rzeczywiscie ten model fortrona niewspolpracuje z moja plyta ? Zanim skontaktuje sie z Haszydem wolal bym wiedziec na jaki model np. wymienic.[/b] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 A brałeś pod uwagę to że to może być coś z kartą garficzną ??? Weż grafe do kumpla i zobacz czy u nniego jest tak samo. lukasrz - pisalem ze na megabajcie 350w wszystko dziala tylko na fortronie reset kompa. Sorqi niezauważyłem przez pośpiech. Hmm to jakieś lipne te fortony,muszą mieć albo kiepską wydajność(tranzystorki) albo hu.. stabilizacjie ale jedno z drugim sie łączy.Walić je CODEGENY są THE BEST :) :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 hmm ja u mnie tez podejrzewalem grafe ale jade na odkreconej i tez zwal :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Jak dobrze pamietam to w w temacie "Zasilacz FSP" ktos powiedzial ze mial ciagle resety kompa i doszli do wniosku z Haszydem ze niektore plyty tak reaguja z fortronami poczym wymienili na inny model zasilki i problem znikl. Korde moglby ten ktos tu skrobnac co i jak ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fulko Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 ja mam też takiego od Haszyda i moje mobo nie wykazuje odchyłów a proc chodzi na 166 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Jak dobrze pamietam to w w temacie "Zasilacz FSP" ktos powiedzial ze mial ciagle resety kompa i doszli do wniosku z Haszydem ze niektore plyty tak reaguja z fortronami poczym wymienili na inny model zasilki i problem znikl. Korde moglby ten ktos tu skrobnac co i jak ? bylo nas 2 takich niefarciazy temu drugiemu pomogla zaman modelu na BT mnie niestety nie - ale jednak to byla chyba wina mobo a nie zasilki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZ Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 ja mam to samo na FSP 300-60PNA(PF) restartował mi się w trzecim tescie 3dmark2001 niezależnie od ustawienia procesora (na 133 i 166)jednak tylko na podkręconej grafie a na wcześniejszym zasilaczu megabajcie 350 nie było tych problemów choć napięcie 3,3V spadało do 2,98V a na fortronie napięcia dużo leprze Ja postanowiłem dorobić radiatory na ramy i podniosłem im napięcie bo miałem ustawione max timingi i narazie wszystko działa. Ale nie wiem jak długo bo zauważyłem podczas regulacji napięć zasilacza jak zadawałem mu obciążenie żarówkami samochodowymi 130W i 100W że przy podłanczaniu żarówki na włączonym zasilaczu on się wyłanczał , zadziałało zabzpieczenie przeciwzwarciowe choć zasilacz ma wydajność 15A na12V a żarówka 130W12V pobiera tylko 11A jednak przy podłączeniu najpierw żarówki a potem włączeniu zasilacza żarówka zapaliła się . Na podstawie tych spostrzeżeń wnioskuje że mój zasilacz może mieć ustawiony zbyt niski próg zabezpieczeń poniżej jego standardowej mocy 300W a powinien mieć gróbo powyżej ok 150% mocy podstawowej , i to może być przyczyną odłanczania zasilania podczas testów bo na megabajcie podczas testów żarówką nic się nie wyłanczało-bo on niema zabezpieczeń Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 no to pokrec 3 srubka i zobaczysz czy uda ci sie zminic ta sytuacje - ja sadze ze bierze sie to z tad ze przy podaaczaniu na zywca jest jakis skok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tawariszcz_gonciarsky Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 a u mnie dzieje się coś takiego,ze jeśli praktycznie całą noc mam załączony monitor, ale nad ranem włączam monitor, to następuje (z chwilą włączenia monitora) reste (mam podpiętę listwę przeciwprzpeięciową i uziemiony kabel) UPDATE: FSP245-60GP od Haszyda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auperon Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Jak dobrze pamietam to w w temacie "Zasilacz FSP" ktos powiedzial ze mial ciagle resety kompa i doszli do wniosku z Haszydem ze niektore plyty tak reaguja z fortronami poczym wymienili na inny model zasilki i problem znikl. Korde moglby ten ktos tu skrobnac co i jak ? Masz po prostu pecha - dostalem od Haszyda FSP300-60GTP i komp sie restartowal - wymienil mi na inny 60GTP i maszyna hula non stop - proc 10x200MHz=>2GHz - mem synchro z FSB=>400MHz - jak chce porzadnie pograc to procek 2,1GHz (10,5x200) grafika @325/700 i napiecia skala Fortronik ciagnie pieknie - testowalem u kumpla w saloonie Chiefteca DualFan 360W i zgodnie stwierdzilismy ze do Fortrona sie nie umywa (przy takim wykreceniu sprzetu jak powyzej napiecia +5=>4,92 na Fortronie mam 4,98 - +12=>13,01 na Fortronie max 12,52). Co do niekompatybilnosci zasilki z niektorymi plytami jakos nie chce mi sie w to wierzyc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 niom to byla moja mysl na poczatku ale teraz stawiam na mobo :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 no to lipa chyba zostane przy swoim magabajcie 350w tylko ze na nim mam : 3,3 - 3,120 5 - 4,700 12 - 12,800 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 A ja mam FSP 250W, nie od Haszyda i b.ładnie mi chodzi. Dobija mnie tylko lekko 12V, które mam 11,5 - 11,6, ale za to 5 i 3,3V są perfekcyjnie 5,0 i 3,3 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 ja mialem megabajta 350W. napiecia byly niezle, ale troche za duzo lataly: +3,3V 3,31-3,35V +5V 4,72-5,00V +12V 12,2-12,7V mialem wkurzajacy problem. tzn co jakis czas kilka razy dziennie pojawialo mi sie okienko ze "ddhelp.exe wykonal nieprawidlowa operacje... bla bla" w module nieznanym wiec nie mialem nawet szansy poszukac jakiegos problemu. po takim zdarzeniu musialem restart robic zeby uruchomic cokolwiek korzystajacego z DX. zmienilem zasilacz na FSP 300-60PNA(PF). podlaczam. arghhh stasznie szumi. smaruje wentylek, zmieniam halasujaca nalepke na zwykla tasme samoprzylepna. juz jest ok. post. dysk laduje OS. yyyyy co to za piski?? wczesniej tego nie bylo... hmm :roll: pewnie zasilacz. mysle sobie ze moze to tak na powitanie tylko 8) i postanowilem odczekac pare dni. testy... w 3d tez piszczy... przy przewijaniu okien piszczy... jednak bylo tak nadal wiec zasilke odeslalem do wymiany lub naprawy. zobaczymy co z tego wyniknie. ps. napiecia byly bardzo ladne, troszke niskie:12V: 11,82V i 5V: 4,86V ale mozna to bez problemu podniesc. ale najwazniejsze ze ten wkurzajacy error zniknal. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...