Skocz do zawartości
Raczy

LATO - WC

Rekomendowane odpowiedzi

no udalo mi sie skonczyc pomiary :D

1. temperatura w pokoju okolo 24C (czasem dochodzi nawet do 30C)

2. temperatura wody - 28C

3. procek nie kreconyna default Vcore

4. bloczki z allegro miedziane frezowane (szeregowo blok na chipset (mala grzalka))

5. pompka aqua el 650l/h 0.9m podnoszenia

6. temperatura procesora w spoczynku = 38C

7. temperatura w stresie - po calej dobie primie95 45C (woda 35C)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AT1700@2800 1,75V

temp w pokoju 26C

temp wody 32C

cpu 42C idle

cpu 46,5C stres

test po calodziennym mordowaniu kompa moj wynik jest 

straszny :((

a gdzie tam zobacz o ile masz podrecony proc ja u siebie zuwazyłem najwiekszy wzrost tem jak zwiekszam Vcoremiedzy 1,65-1,75 wszystko co powyzej lub ponizej prawie nie powoduje zmian (max 2 st)

jak wróce do domu zapodam wyniki kom się męczy od wczoraj :) bo teraz Cięzko pracuje :D :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w takim razie czekam na twoje wyniki w tym tygodniu ja jeszcze dodaje 2ga chlodnice i zobacze czy cos sie polepszy tylko obawam sie korozji bo jedna mam z zuka (miedz) a 2ga z jelcza(aluminiowa) czytalem sporo o korozji i jedni twierdza ze Aluminium koroduje kiedy sie styka z miedzia a inni ze wlasnie w przypadku blok(miedz) nagrzewnica (alu) wiec jak to jest naprawde wie ktos moze ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co za roznica czy korodowal bedzie miedziany blok czy miedziana chlodnica + cos z alu.

Wazny jest material. Jesli w ukladzie masz jakakolwiek czesc Cu i dodajesz Alu to bedzie korodowalo. Z samym Alu i samym Cu nie bedzie takiego problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lukas nie zrozumiales mnie chodzi mi o to czy naprawe bedzie korodowalo cokolwiek jak bedzie nagrzewnica ALU i blok miedz czy tylko jak ma bezposredni styk miedz i ali np jakies wstawki w bloku alu czytalem gdzies ze reakcja zachodzi tylko przy styku takl wiec zglupialem i teraz nie mam pojecia co i jak :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi