Ituriel Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 temp w pokoju 26C temp wody 31C cpu 39C idle cpu 42C stress testy wykonano po 5 godzinach gtaMTA .3 ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczy Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 AT1700@2800 1,75V temp w pokoju 26C temp wody 32C cpu 42C idle cpu 46,5C stres test po calodziennym mordowaniu kompa moj wynik jest straszny :(( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Ale może podawajcie na jakich bloczkach!! Bo to od tego też temp zależy, no i jaka chłodniczka/nagrzewnica i wiatraki na ile V na niej puszczone! ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 no udalo mi sie skonczyc pomiary :D 1. temperatura w pokoju okolo 24C (czasem dochodzi nawet do 30C) 2. temperatura wody - 28C 3. procek nie kreconyna default Vcore 4. bloczki z allegro miedziane frezowane (szeregowo blok na chipset (mala grzalka)) 5. pompka aqua el 650l/h 0.9m podnoszenia 6. temperatura procesora w spoczynku = 38C 7. temperatura w stresie - po calej dobie primie95 45C (woda 35C) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 AT1700@2800 1,75V temp w pokoju 26C temp wody 32C cpu 42C idle cpu 46,5C stres test po calodziennym mordowaniu kompa moj wynik jest straszny :(( a gdzie tam zobacz o ile masz podrecony proc ja u siebie zuwazyłem najwiekszy wzrost tem jak zwiekszam Vcoremiedzy 1,65-1,75 wszystko co powyzej lub ponizej prawie nie powoduje zmian (max 2 st) jak wróce do domu zapodam wyniki kom się męczy od wczoraj :) bo teraz Cięzko pracuje :D :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczy Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 w takim razie czekam na twoje wyniki w tym tygodniu ja jeszcze dodaje 2ga chlodnice i zobacze czy cos sie polepszy tylko obawam sie korozji bo jedna mam z zuka (miedz) a 2ga z jelcza(aluminiowa) czytalem sporo o korozji i jedni twierdza ze Aluminium koroduje kiedy sie styka z miedzia a inni ze wlasnie w przypadku blok(miedz) nagrzewnica (alu) wiec jak to jest naprawde wie ktos moze ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 A co za roznica czy korodowal bedzie miedziany blok czy miedziana chlodnica + cos z alu. Wazny jest material. Jesli w ukladzie masz jakakolwiek czesc Cu i dodajesz Alu to bedzie korodowalo. Z samym Alu i samym Cu nie bedzie takiego problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczy Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Lukas nie zrozumiales mnie chodzi mi o to czy naprawe bedzie korodowalo cokolwiek jak bedzie nagrzewnica ALU i blok miedz czy tylko jak ma bezposredni styk miedz i ali np jakies wstawki w bloku alu czytalem gdzies ze reakcja zachodzi tylko przy styku takl wiec zglupialem i teraz nie mam pojecia co i jak :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Nie styk, wszysytko. Jesli masz np.: blok Cu i nagrzewnice Alu (razem sie nie stykaja) to tez bedzie korozja. O to chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczy Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 tak dokladnie o to dzieki za info teraz musze szukac COPALA :(( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...