Skocz do zawartości
unkes15

Samoczynny restart kompa?

Rekomendowane odpowiedzi

Kumpel ma P166MMX + 16MB RAM + S3 Trio 64V Pci + nie wiem jaka MOBO. Od niedawna cierpi (komp) na dziwną przypadłośc. Samoczynnie się resetuje. Po prostu praca pod windą, nagle miga monitor i resecik. Czym to może być spowodowane? Reinstalka systemu nic nie daje, format c: też jest bezskuteczny. Wykryliśmy na tym kompie niedawno vira WYX.b . Czy wirus mogl cos uszkodzic w tym stopniu, zeby komp sie sam resetował? Czy to może coś z zasilaczem? Nie wiem co jeszcze moge zrobić (chyba wywalic tego starego zloma na śmietnik) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym spróbował wyjąć kartę graficzną, pamięć wyczyścić złącza , odkurzyć płytę. Sprawdź wentylator czy się kręci, ewentualnie odkurz radiator, jeśli takowy tam jest. Odłącz zasilacz od płyty i spróbuj przetrzeć złączki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasilacz, albo.. chociaz mysle ze temperature procka sprawdziliscie od razu? i to nie to :) Mialem taki przypadek ze wina resetow bylo zle przymocowane gniazdko(nie tyle zle, co za slabo). Jeden komp chodzil dobrze, ale przy dodaniu wiekszego obciazenia dla kontaktu, robilo sie wzzzzz w gniazdku i reset.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może miec po prostu spadki napięcia i komp ma za mało poweru. U mnie czasami tak bywało (komp się resetuje a hifi się wylącza i zaraz załącza, TV się wyłącza). Chociaz sprawdzić zasilacz nie zaszkodzi ewentualnie włóż mocniejszy

pozdrav

lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...