Hatori Opublikowano 12 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2022 Witajcie, zastanawiam się nad zmianą mojego już leciwego zestawu do gier. Do chwili obecnej używałem chłodzenia powietrznego. Praktycznie od zawsze używałem chłodzenia Noctua. Obecnie mam Noctua NH-D15, który ogarnia mojego i7-4790k. Wszystko siedzi w obudowie Fractal Design Define R5. Ponieważ przymierzam się do wymiany platformy prosiłbym o radę. Zależy mi na obudowie, która pomieści: - chłodzenie AiO dla procesora - Nagrywarkę wewnętrzną Blueray - Dysk HDD - 3,5" (robi za backup i storage mniej istotnych plików) - 2 dyski SSD - 2,5" Zależy mi na dość wydajnym chłodzeniu - zatem i chłodnica będzie sporych rozmiarów. Będę również wdzięczny za podpowiedzi w temacie wydajnego AiO Wydajne chłodzenie będzie potrzebne do ogarnięcia i7-12gen lub AMD 5800X - ale to temat na inny wątek (jeszcze się dokształcam). Będę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...