Higis Opublikowano 26 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2022 Witam, zastanawiam się nad kupnem chłodzenia wodnego za około 2000zł do mojej karty graficznej. Zapytałem w sklepie angela.pl jaki zestaw by polecili. Dostałem taki zestaw co o nim sądzicie? Czy jest możliwie lepszy zestaw w tej cenie? Mój zestaw: Procesor AMD Ryzen 7 3700X AM4 Płyta główna: ASUS TUF GAMING X570-PLUS AM4 Grafika: MSI GeForce RTX 2080 SUPER GAMING X TRIO 8GB GDDR6 PCI-e Obudowa Fractal Design Vector RS Light Tempered Glass (FD-C-VER1A-01) Zasilacz Seasonic FOCUS GX-650 80Plus Gold 650W Zależy mi najbardziej na wydajności ale żeby nie było też super głośne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 26 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2022 zamierzasz potem CPU do tego zapiąć czy masz już zwodowane CPU ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Higis Opublikowano 26 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2022 Nie planowałem, chyba że w tej cenie jest możliwość zbudowania zestawu, który umożliwiłby późniejsze podpięcie do niego CPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Higis Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2022 Jest ktoś w stanie pomóc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2022 Co do chłodzenia grafiki - nie ma gotowych zestawów więc jak chcesz wodować to jedyne wyjście - choć cena nie jest niska. Gotowe zestawy ale dla 3080/3090 to 1360zł -> https://www.morele.net/chlodzenie-wodne-alphacool-eiswolf-2-aio-360mm-rtx-3080-3090-aorus-master-xtreme-11974-9808040/ Jak się zdecydujesz to od razu dokup blok na CPU i zwoduj wszystko. ostatnio kupiłem 3080 od GB Waterforce - po wymianie wentylatorów na cichsze w ogóle nie słychać karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chloru Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2022 Ja bym się na Twoim miejscu zastanowił czy nie lepiej sprzedać swoją kartę, dołożyć te 2k i zobaczyć co można za to kupić. Jeżeli szukasz wydajności to nie tedy droga (woda). Jeżeli szukasz ciszy to skupiłbym się na porządnym modelu karty i zrobił UV. Chyba, że chcesz to zrobić bo lubisz dłubać w sprzęcie. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Higis Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2022 (edytowane) @Raptor czy to aio będzie chłodzić vrm i vram czy tylko sam rdzeń? @ChloruChcę zostać przy GPU jakie mam tylko zmniejszyć w niej jak najwięcej temperatury. Edytowane 30 Marca 2022 przez Higis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chloru Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2022 Nie miałem rtx 2xxx ale w 3xxx UV robi duża różnice. I jest darmowy ;)Jeżeli chodzi o temperatury skoro i tak będziesz rozbierał kartę to może warto pokusić się o czyszczenie, nowa pastę i termopady zanim wydasz większe pieniądze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2022 Godzinę temu, Higis napisał: @Raptor czy to aio będzie chłodzić vrm i vram czy tylko sam rdzeń? wygląda że powinno chłodzić wszystko, blok na mojej karcie chłodzi wszystko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...