Kwiajacek Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Chcę kupić sobie nowy komputer, bo w starym nie rzadko pokazuje się niebieska plansza z tą miną 😞 i wylicza procenty do 100% potem każe restartować. Jak wszystko skopiować na ten potencjalnie nowy komputer? Chciałbym by wszystko było tak samo. Ustawienia hasła itp itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytek Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2022 A co ta niebieska plansza pokazuje dokładnie? Bo masz BSOD (blue screen) który wskazuje na jakiś problem. Można zrobić obraz dysku i przenieść wszystko dokładnie 1:1, później dograć sterowniki itp. ale jeżeli problem jest po stronie systemu to obraz będzie strzałem w stopę. Hasła z przeglądarki, zakładki itp. możesz przez synchronizację. Niektóre programy mają opcje eksportu ustawień. Pojęcie "wszystko" nie mówi nic bo każdy ma inne rzeczy na komputerze. Folder "Dokumenty" przekopiuj ręcznie. Ustawienia Windows i tak będzie trzeba ręcznie bo nie znam, i podejrzewam że nie ma softu, który wyeksportuje wyłącznie same ustawienia i przeniesie je do nowego kopa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Zapomnij , jak konfiguracja nowego komputera nie jest w 100% identyczna to po sklonowania ledwo to będzie działać ,lepiej system zainstalować na świeżo i go sobie skonfigurowaćWysłane z mojego Redmi Note 9S przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiajacek Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Też prawda. bo mogę sobie jakiegoś wirusa skopiować. Czyli potrzeba czasu. Nie da się uniknąć stresu........hm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Niestety się nie da ,przynajmniej nie wszystko - o ile soft i jego ustawienia da się przenieść to system już nie Wysłane z mojego Redmi Note 9S przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiajacek Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2022 To niestety podnoszę łapki w górę i się poddaję 😀 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...