Pytek Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Powitać! Jest kilka kompów podpiętych do serwera gdzie jest domena. Na jednym z nich jest tylko jedno konto, i to w dodatku Admina (nazwa Dom3). Trzeba je zdegradować do konta Usera. W ustawieniach niestety nie mam opcji zmiany, jak to bywa w W10 gdzie wybieram konto jak to chociaż widać w tym przypadku https://www.youtube.com/watch?v=h_3Ui-E4QQk Dodałem konto lokalne z Adminem i z jego poziomu chciałem na koncie Dom3 zmienić ustawienia, ale kiszka, w systemie nie widzę konta Dom3. Macie pomysł jak to ugryźć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Jeżeli konto Dom3 jest kontem użytkownika domeny a na to wygląda, to robisz to bezpośrednio na serwerze AD 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alwego Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Wbijasz na serwer, odpalasz mmc, --> przystawka użytkownicy i komputery usługi active directory i tam wyszukujesz konto Dom3 i we właściwościach zmieniasz grupę uprawnień. Pamiętaj tylko, że będzie to działało na wszystkich komputerach w domenie, upewnij się też, że masz inne konto z uprawnieniami administratora domenowego. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytek Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2022 @masin @Alwego Dziękuję, udało się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...