Skocz do zawartości
gorky1000

Do ilu podkreciles 1700+?

Do ilu podkreciles 1700+?  

1. 1. Do ilu podkreciles 1700+?

• 1601-1750 mhz
      2
    • 1466-1600 mhz
      2
    • 1751-1900 mhz
      7
    • 1901-2050 mhz
      13
    • 2051-2200 mhz
      19
    • 2201-2350 mhz
      28
    • 2351-2500 mhz
      17
    • powyzej 2500 mhz
      19

Rekomendowane odpowiedzi

AXDA1700UT3C JIUHB 0309 UPMW @2420Mhz/2.11V :!: (173x14), (Sandra Power Core 118W :oops: ).

ABIT NF7-S Rev.2.0, WC, 1GB RAM(Kingston 512MB/2700/CL2.5 x2), WD1200JB, GIGABYTE MAYA R9000/64MB, FSP 300W i inne. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm mnie się udało podkręcić na 2949 Mhz(procu DUT3C 0303) Teraz sprzęt chodzi na innej płycie 14x200 (vcore 2V) stablnie jak skała.Sam komp wstawał na 3030Mhz ale sam windows już nie :(.pewnie to wina moich pamiątek bo to są tylko zwykłe Kingstony.Dodam jeszcze tylko że sprzęt jest chłodzony freonem.Hmm mój wynik jest na Vr-zone :) lub można zobaczyć zrzut z wcpu na mojej stronce.

www.gorzow.mm.pl~chris

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bedzie wiecej jak wkoncu tego vmoda zrobie

Tylko nie zapomnij o radiatorkach na MOSFETACH- przy obecnych temperaturkach otoczenia są one WIELCE wskazane- wiem z doświadczenia 8)

i do tego jakiś wentylatorek, żeby ładnie wiało na radiatorki - grzeją sie bardzej niż ci sie może wydawać....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko nie zapomnij o radiatorkach na MOSFETACH- przy obecnych temperaturkach otoczenia są one WIELCE wskazane- wiem z doświadczenia 8)

spokojnie - nie zapomne, sam zauwazylem ze Epox zawalil sprawe (juz przy 1.8v sa za gorace) w stosunku do np. Abita KT7 :P

radiatorki juz sa pociete,tylko druga strona plyty jeszcze nie ma koncepcji :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spokojnie - nie zapomne, sam zauwazylem ze Epox zawalil sprawe (juz przy 1.8v sa za gorace) w stosunku do np. Abita KT7 :P

radiatorki juz sa pociete,tylko druga strona plyty jeszcze nie ma koncepcji :roll:

Sorki za oftopa ale chcę pomóc koledze z KGB :D

Ja to zrobiłem tak- z drugiej strony mobo są 3 mosfety- przykleiłem na nie thermopoxem jeden długi miedziany płaskowniczek grubości 2mm. Po wyschnięciu kleju płaskownik posmarowałem pastą silikonową białą i skręciłem mobo z blachą obudowy- ta "robi" teraz za za.ebisty radiator :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może by tak zacząć nowy topic z osiągami nowego

Durona AppleBred , Jako że składam kompa na server

Kupiłem takiego okaza : AMD DURON DHD1400DLV1C MIXHB 0333 VPMV

nominalne napięcie 1,5 podniosłem na płycie FICAU13 do 1,575 proc bez problemu poszedł na 9,5x200

niestety FSB nie podniosę bo pamiątki jakieś tanie PC400 noname

Nie jestem zadowolony z tego wyniku ,bo w owym kompie jest cichy cooler Spier MicroFlow II na którym w stresie

po 10 minutach temperatura dochodzi do 52'c .

Myślę że jak by owego Durona przełożył do swojego sprzęta to by poszedł na jakieś 2200 ,czytałem że co niektórzy cieszą sie Duronami 1400 chodzącymi stabilnie na 2450 MHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...