Skocz do zawartości
makakus

HP Desk jet 6122

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem dzisiaj tą drukarke i juz mam duży problem.

Otóż wygląda na to że drukarka nie używa czarnego zasobnika....

Textu wogóle niedrukuje, słychać tylko przesów głowicy, a wychodzi pusta kartka...

A gdzy orukuje fotografie to aby uzyskać czarny drukarka miesza podstawowe kolory, przez co wydruk jest blady. Pomocy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem dzisiaj tą drukarke i juz mam duży problem.

Otóż wygląda na to że drukarka nie używa czarnego zasobnika....

Textu wogóle niedrukuje, słychać tylko przesów głowicy, a wychodzi pusta kartka...

A gdzy orukuje fotografie to aby uzyskać czarny drukarka miesza podstawowe kolory, przez co wydruk jest blady. Pomocy

Sprawdź czy pojemniku jest jeszcze tusz. Jeśli nie zadziała to mogę jutro wpasć do ciebie ze swoim tuszem i zobaczymy co jest.

BTW IMO to uszkodzony pojemnik na 90%. Być może się dysze zapchały. Czy jak wyjąłeś go z pudełka to był oryginalnie zapakowany?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary tusz. Miałem tak już z 2 razy. Do wymiany. Albo zamocz pojemnik w wodzie destylowanej przez jakieś 6 godz.

6 godzin? To go zabije! Jeśli w dyszach jest zaschnięty tusz to trzeba go wsardzić na chwilkę do gorącej wody (temp około 60-70*C).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary tusz. Miałem tak już z 2 razy. Do wymiany. Albo zamocz pojemnik w wodzie destylowanej przez jakieś 6 godz.

6 godzin? To go zabije! Jeśli w dyszach jest zaschnięty tusz to trzeba go wsardzić na chwilkę do gorącej wody (temp około 60-70*C).

Nie przejmuj się, Kwiecień ma dzisiaj zły dzień, jak widać po poradach ;) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może jeszcze jakieś nowe pomysły??

A czy coś wywala na ekranie przy próbie drukowania tekstu w czerni??

Nic, wszysko idzie tak jak powinno....

Ciekawa sprawa, przed chilą jeszcze raz wydrukowałem txt i wydrukował mi na niebiesko :|, plik z notatnika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...